Η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει ανταγωνιστικότερη

Οι Έλληνες θα πρέπει να αξιοποιήσουν το χρόνο που κέρδισαν με την ευρωπαϊκή βοήθεια για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους, υποστηρίζει σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle ο υπουργός Οικονομίας Ρ. Μπρούντερλε

Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας ήταν το κεντρικό θέμα συνέντευξης που παραχώρησε στην Deutsche Welle ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε. Στην ευελιξία, στην προσαρμοστικότητα, την κοινωνική ευθύνη των επιχειρηματιών και στο ευνοϊκό πολιτικό πλαίσιο απέδωσε ο κ. Μπρούντερλε το γεγονός ότι η γερμανική οικονομία κατόρθωσε να υπερβεί ταχύτερα την κρίση σε σχέση με άλλες χώρες. Ο φιλελεύθερος υπουργός αναφέρθηκε και στην σημασία της σταθερότητας του ευρώ.  

«Θα πρέπει να ενεργήσουμε ορθά. Είμαστε σε μια φάση, στην οποία θα πρέπει να ενισχύσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο δημιουργήσαμε όταν υιοθετήθηκε το ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σταθερότητά του. Και αυτό επειδή υποσχεθήκαμε στους πολίτες της Γερμανίας ότι το ευρώ θα είναι τόσο σταθερό όσο και το μάρκο. Ένα σταθερό νόμισμα είναι και κοινωνικά σημαντικό. Από την κοινωνικοπολιτική οπτική γωνία η μεγαλύτερη αδικία είναι ο πληθωρισμός, καθώς πλήττει κυρίως τους «μικρούς», δηλαδή τους μικροκαταθέτες, τους χαμηλά αμειβόμενους, και τους μικροϊδιοκτήτες», παρατήρησε ο γερμανός υπουργός.

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6414169,00.html

Σχόλια