Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

1ο Βήμα αναδιάρθρωσης χρέους-ΕΕ: "Στο τραπέζι" το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα, μέσω ΕΤΧΣ, για την επαναγορά χρέους της!!!

Η παρακάτω είδηση επιβεβαιώνει πλήρως το σενάριο των γερμανικών FT που παρουσιάσαμε πριν μια εβδομάδα:
Το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για την επαναγορά μέρους του υφιστάμενου χρέους της βρίσκεται "στο τραπέζι" των συζητήσεων για την ενίσχυση του (ΕΤΧΣ) επεσήμανε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επιβεβαιώνεται έτσι πλήρως το σενάριο που λέει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δίνει χαμηλότοκο δάνειο την Ελλάδα προκειμένου να αγοράσει δικά της ομόλογα που σήμερα διαπραγματεύονται στο 72% της ονομαστικής τους αξίας, προσφέροντας ένα μικρό καπέλο δηλ. αγοράζοντάς τα στο 75-80%... έτσι η Ελλάδα μειώνει κατά 20-25% το χρέος της για κάθε τέτοιο ομόλογο που επαναγοράζει:
 
Βέβαια αυτά είναι ψίχουλα μιας και ακόμα και αν γίνει για όλο το χρέος θα το πάει πχ. από τα 330 δις στα 270... για να ξαναπάει σε 3 χρόνια στα 350...
μάλλον πρέπει να γίνει κάτι δραστικότερο... και εννοείται πως πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.