Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Απαράδεκτες καθυστερήσεις σε αναπτυξιακά προγράμματα με Βουλγαρία

Ο Επίτροπος της ΕΕ για την περιφερειακή πολιτική Johannes Hahn έχει εκφράσει την ανησυχία του για την καθυστέρηση και την αποτυχία της Βουλγαρίας και της Ελλάδας για να εκμεταλλευτούν το ευρωπαϊκό εδαφικό πρόγραμμα συνεργασίας.

Ο Hahn έχει απαντήσει γραπτώς σε μια ερώτηση  του Βούλγαρου σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Kalfin Ivaylo, που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, από την υπηρεσία Τύπου της αντιπροσωπείας των βούλγαρων σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η Επιτροπή ανησυχεί για τη μακροχρόνια καθυστέρηση στην αξιολόγηση των προγραμμάτων και της διαδικασίας εκλογής, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 3 μήνες..
Στην επιστολή του ο επίτροπος Ηαhn, αναφέρει ότι τέτοιες καθυστερήσεις δεν είναι αποδεκτές !!
Το ευρωπαϊκό εδαφικό πρόγραμμα συνεργασίας Βουλγαρία-Ελλάδας έχει έναν προϋπολογισμό  130 εκατ. ευρώ έως το 2013. Η χρηματοδότηση υποτίθεται ότι θα καλύψει  80 περιοχές  προτεραιότητας για την βελτίωση των κοινωνικών, και οικονομικών υποδομών μεταφορών, στις παραμεθόριες περιοχές. Η έναρξή του προγράμματος αναγγέλθηκε τυπικά στην Θεσσαλονίκη στις 4 Σεπτεμβρίου 2009.


Από το συνολικό προϋπολογισμό των  130 εκατ. ευρώ του προγράμματος, τα 85% παρέχονται από ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα από τους εθνικούς προϋπολογισμούς.
http://www.novinite.com/view_news.php?id=119861

Σχόλιο:
Που να βρουν χρόνο ο πρωθυπουργός και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί...
Αν δεν είναι στα κανάλια για δημόσιες σχέσεις θα είναι ή σε ταξίδια ή σε διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.