25.000 ευρώ την ημέρα... μόνο για τις διανυκτερεύσεις -Έντονες αντιδράσεις για τη "μετακόμιση" της Κυβέρνησης στη ΔΕΘ


- Σε ... μονόκλινα οι υπουργοί, αλλά... 
- Περίπτερα στη ΔΕΘ χωρίς καμία εμπορική αξία αλλά με χιλιάδες ευρώ έξοδα και απασχόληση πολλών ατόμων
- Πληρώνουμε λιγότερα από πέρυσι λέει το Εσωτερικών, αντιδράσεις και στο ΠΑΣΟΚ  

Δυσφορία ακόμη και σε κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά και στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η “μετακόμιση” σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου στη ΔΕΘ, γεγονός που θα προκαλέσει έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, την ώρα που βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση σας χώρα με σκληρά μέτρα με περικοπές μισθών και συντάξεων.

Με εντολή Παπανδρέου τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα μείνουν σε μονόκλινα δωμάτια του Μακεδονία Παλλάς, που κοστίζουν από 119 έως 568 ευρώ το βράδυ. Αν δηλαδή κατά μέσο όρο, τα κυβερνητικά στελέχη κάνουν δυο διανυκτερεύσεις, το δημόσιο θα χρεωθεί 25.000 ευρω. Αν προστεθούν και οι δεκάδες πρόεδροι και διοικητικές οργανισμών το ποσό θα ξεπεράσει τις 50.000 ευρώ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν το κόστος των αεροπορικών εισιτηριων, τα γεύματα αλλά και το κόστος της μετακίνησης γραμματέων και φρουρών των υπουργών.

Από την άλλη, υπάρχει και το κόστος των περιπτέρων. Από τους 1041 εκθέτες, οι 177 είναι του δημοσίου, δηλαδή το 18% των εκθετών θα είναι κρατικοί φορείς. Περιπτερο θα έχουν πολλοί οργανισμοί του δημοσίου, όπως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Στα περίπτερα των οργανισμών του δημοσίου θα χρειαστεί να απασχοληθούν και δεκάδες υπάλληλοι, με έξτρα απολαβές.

Το θέμα που προκύπτει είναι ποιά είναι η χρησιμότητα της ύπαρξης περιπτέρων πχ για την αστυνομία ή την πυροσβεστική, καθώς εκ των πραγμάτων εμπορικός λόγος δεν υπάρχει.

Στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών, πάντως, οι κρατικοί φορείς στήνουν μικρότερα περίπτερα, ενώ για πρώτη φορά δε θα συμμετάσχουν το υπουργείο Εργασίας και η Αγροτική Τράπεζα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το κόστος παρουσία του, μαζί με τους οργανισμούς του θα φτάσει τις 166.000 ευρώ ενώ πέρυσι ανήλθε στις 522.000 ευρω.

Η κυβέρνηση στόχευε αρχικά να στείλει θετικό μήνυμα με τη μετακίνηση του υπουργικού συμβουλίου στη ΔΕΘ, αλλά τώρα κατάλαβαν ότι έχουν κάνει λάθος και τώρα προσπαθούν να το γυρίσουν.

newsit.gr

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/25000.html

Σχόλια