Η Θεσσαλονίκη θα γίνει η ατμομηχανή εκδίωξης του ΔΝΤ

Από antinews.gr

Θυμόσαστε τη κατοχή; Ούτε και εγώ. Αλλά από αυτά που διάβασα και που άκουσα, κάπως έτσι πρέπει να ήταν: Κεφάλια κατεβασμένα, χαμηλό ηθικό, βουβαμάρα, και παντού στρατός, στη προκειμένη περίπτωση αστυνομία. Αυτή είναι  η εικόνα της σημερινής «εκθεσιακής» Θεσσαλονίκης. Πάνε για τα καλά οι παλιές καλές εποχές, όπου ο κόσμος μαζεύονταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί με σημαιάκια και ζητωκραυγές τον εκάστοτε πρωθυπουργό και το υπουργικό του συμβούλιο. Έφυγαν ανεπιστρεπτί οι μέρες όπου οι πολιτικοί ταγοί μας έλαμπαν από περηφάνια, ερχόμενοι στη συμπρωτεύουσα για να μοιράσουν χάνδρες. Σήμερα, από το αεροδρόμιο ακόμη, το κλίμα ήταν υποτονικό, αν όχι φοβισμένο. Από το αεροπλάνο στις λιμουζίνες, και δρόμο για το ξενοδοχείο. Ούτε δηλώσεις, ούτε τίποτα. Αμφιβάλλω μάλιστα αν θα τιμήσουν τα ουζερί και τα σκυλάδικα με την υψηλή τους παρουσία. Δύσκολο.
Φταίνε μάλλον οι φήμες που κυκλοφορούν στη πόλη εδώ και καιρό. Φήμες για υποδοχή της κυβέρνησης από μαυροντυμένους σιωπηλούς διαδηλωτές, φήμες για εκτόξευση παπουτσιών, φήμες για γιαούρτια, και πάει λέγοντας. Το Ράδιο Θεσσαλονίκη μιλάει ακόμη και για το ενδεχόμενο χιλιάδων Θεσσαλονικέων με κατεβασμένα τα παντελόνια και τα βρακιά, να διαμαρτύρονται, κάνοντας το λεγόμενο mooning στον πρωθυπουργό της φορολογικής συμφόρησης. Δείχνοντάς του δηλαδή τον πισινό τους. Αμερικανιά είναι, άρα θα την καταλάβει.
Η σταγόνα που φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι και που ίσως να αποτελέσει τη βασική αιτία πολέμου με τη κυβέρνηση, είναι η προκλητική εξίσωση του φόρου στα καύσιμα. Μεγάλη εξυπνάδα. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς, αποτελεί θέμα συζήτησης. Το κρύο είναι βαρύ στο βορρά, και τα έξοδα του πετρελαίου αποτελούν σοβαρό κομμάτι ενός οικογενειακού προϋπολογισμού. Έχουμε που έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη, πάμε και για το πιο ακριβό πετρέλαιο;
Το Σάββατο πάντως προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ακόμη και αυτά τα σώματα ασφαλείας, λέγεται πως θα πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις. Οι περικοπές αποδοχών θίγουν και αυτούς. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, και πλήθος ανένταχτου κόσμου θα βροντοφωνάξει ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου. Τέλος στην ΔΕΘ των λούνα παρκ και των λουκάνικων. Φέτος μιλάμε για τη ΔΕΘ της σφαλιάρας.

Σήμερα βέβαια,  πραγματοποιήθηκε η κλασική συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της πόλης. Όσους έχουν μείνει. Ο όρος παραγωγικός φορέας, θυμίζει πια ανέκδοτο. «Υπάρχει μια λανθασμένη υποσυνείδητη λογική για τη γιορτή της ΔΕΘ», είπε ο κ. Παπανδρέου. «Μια μίζερη αντιμετώπιση  για το μοίρασμα της κρατικής πίτας. Το τί δίνει η Αθήνα τι παίρνει η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία εσωστρεφή διαλυτική συζήτηση», τόνισε, και ζήτησε συστράτευση σε μία εθνική προσπάθεια για να πετύχει η χώρα…
Και βέβαια δεν θα μπορούσε να μη κλείσει τις δηλώσεις του με τη κλασική κασέτα που ήμουνα νιός και γέρασα και ακόμη την ακούω: «Είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης, ένα αναπτυξιακός πόλος για όλη την επικράτεια».
Πολύ φοβάμαι πως η Βόρειος Ελλάδα θα καταστεί όντως ατμομηχανή. Ατμομηχανή της οριστικής εκδίωξης της παρούσας κυβέρνησης και του ΔΝΤ από τη χώρα. Διότι μπορεί η κατάσταση να θυμίζει κατοχή, αλλά μη ξεχνάμε πως τα πραγματικά αντάρτικα σε κατοχές ξεκινάνε. Άσχετα που καταλήγουν. Αυτό απομένει να το δούμε.
Strange Attractor


Σχόλια