Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαστε κάτω από Καζακστάν, Ρουάντα, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα..

Κατά 12 θέσεις υποχώρησε η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας 

Επιβεβαιώνεται η δεινή θέση της Ελλάδας στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα με την σχετική λίστα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ η χώρα μας έπεσε από την 71η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην 83η θέση.

Καζακστάν, Ρουάντα, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα σύμφωνα με την έκθεση του World Economic Forum.
Η κατάταξη διαμορφώνεται με βάση 110 δείκτες, που συγκροτούνται με δύο ειδών πληροφορίες: Τα οικονομικά στοιχεία της χώρας που έχουν δημοσιευθεί και τις εκτιμήσεις οικονομικών παραγόντων. Στα αδύναμα σημεία της Ελλάδας, επισημαίνεται η υποχώρηση της κατά 20 θέσεις όσον αφορά το κριτήριο του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. 
Καταγράφεται επίσης η υποχώρησή της κατά 10 θέσεις όσον αφορά την κατάσταση της χρηματαγοράς, ενώ χαμηλές είναι οι επιδόσεις της χώρας αναφορικά με την αποδοτικότητα του κράτους, κάτι που μαζί με τη διαφθορά θεωρείται το σημαντικότερο εμπόδιο για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση.

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5988078,00.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.