Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Μπροστά η ΝΔ σε ένα περιβάλλον καθολικής απαξίας της Κυβέρνησης

Με  0,5% (31% ΝΔ έναντι 30,5% ΠΑΣΟΚ) προηγείται η ΝΔ στη δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύουν αύριο τα «Επίκαιρα», δείχνοντας την ανοδική τάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε λίγες μέρες, στην οποία καταγράφει πρωτιά.  Αποτυπώνεται  δηλαδή και στις δημοσκοπήσεις η διάχυτη αίσθηση ότι μετά το Ζάππειο ΙΙ, η ΝΔ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη.

Τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα: το ΚΚΕ λαμβάνει 12%, ο ΛΑΟΣ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3% μπαίνουν οριακά στη Βουλή. Τα κόμματα που δεν μπαίνουν στη Βουλή λαμβάνουν: 2,5 Δημ. Αριστερά, 1% Δημοκρατική Συμμαχία, 1% ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% Χρυσή Αυγή, Άρμα Πολιτών 0,5 %, λοιπά 4,5%.
Πάρα πολύ σημαντικά είναι όμως τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας καθώς:
Το 70% δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο από τον τρόπο που η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ενώ το 62% θα ψήφιζε κατά του νέου Μνημονίου σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.
Το καθολικό ποσοστό αφορά την ερώτηση για την κατεύθυνση της χώρας. Το 86% θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση
Τέλος στο λεγόμενο «Περιβάλλον της φτώχειας» τα πράγματα είναι στην κυριολεξία τραγικά:
1. Το 66% δηλώνει ότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα για μία εβδομάδα διακοπές.
2. Το 45% δηλώνει ότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να τρώει κάθε δεύτερη ημέρα κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι…
3. Το 56% δηλώνει ότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσει έκτακτες αλλά αναγκαίες δαπάνες.  (πχ υγείας)
4. Το 5ο% δηλώνει ότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις δαπάνες θέρμανσης τον επόμενο χειμώνα.
5. Το 29% δηλώνει ότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

Μέσα σε ένα περιβάλλον εντεινόμενης φτώχειας, εμβάθυνσης της κρίσης και  καθολικής απαξίας των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών και παρά την ύπαρξη πληθώρας κομμάτων που διεκδικούν την είσοδο τους στη Βουλή, είναι σαφής η τάση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτόν προσβλέπουν όλο και περισσότεροι πολίτες για μια ομαλή έξοδο από την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη χώρα.
Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.