Υπουργείο Οικονομικών της ευρωζώνης προτείνει ο Ζαν Κλόντ Τρισέ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, προτείνει να αποκτήσουν η Ευρώπη δικαίωμα βέτο σε αποφάσεις εθνικής οικονομικής πολιτικής των χωρών μελών, ενώ αντιμετωπίζει θετικά την σύσταση ενός υπουργείου Οικονομικών της ΟΝΕ.

Μπορεί να ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σήμερα στο Άαχεν ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, στον οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνος, όμως δεν περιορίστηκε σε φιλοφρονήσεις και αβρότητες. Ο ευρωπαίος τραπεζίτης που τιμήθηκε για την συμβολή του στη σταθερότητα του κοινού νομίσματος υπερασπίστηκε το ευρωπαϊκό εγχείρημα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υιοθέτησης αυστηρότερων κυρώσεων για τις χώρες που συστηματικά υπερχρεώνονται.
Εν ανάγκη θα πρέπει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να παρεμβαίνουν, είπε ο κ. Τρισέ, προτείνοντας να αποκτήσουν οι αρχές ακόμη και δικαίωμα βέτο σε αποφάσεις εθνικής οικονομικής πολιτικής. Αυτό θα συμπεριλάμβανε τις μεγάλες δημόσιες δαπάνες και αποφάσεις που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα μιας χώρας.

Deutsche Welle

Σχόλια

  1. Και υπουργείο ενέργειας, και με το Άμυνας τέλειωσε το αστείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρηκανε τον χαζό του χωριού και κάνουν ότι θέλουν.
    Όσο τους το επιτρέπουμε είμαστε συνένοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.