ΝΔ: Τελευταία Νέα


Την Παρασκευή πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ. Οι τρεις διεκδικητές θα πραγματοποιήσουν ανοικτές συγκεντρώσεις την Παρασκευή, και συγκεκριμένα η Ντόρα Μπακογιάννη στην πλατεία Κοτζιά, ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις Σέρρες. Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον στη Ρηγίλλης επικεντρώνεται στην προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες την Κυριακή αλλά και στη γνωστοποίηση των προθέσεων στήριξης από πλευράς στελεχών. Αύριο Πέμπτη, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία της ροής των αποτελεσμάτων την Κυριακή. Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς γνωστοποιεί ότι δεν θα διεξαχθούν δημοσκοπήσεις εξόδου την ημέρα εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ.

Προσχωρήσεις στελεχών στα δύο στρατόπεδα 

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασαν την Τετάρτη ο βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος (με άρθρο του στον "Αδέσμευτο Τύπο"), ο βουλευτής Χίου Κώστας Μουσουρούλης, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς, η πρώην βουλευτής Επικρατείας Χρύσα Καρύδη, 130 ΟΝΝΕΔίτες της Μαγνησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ του νομού, καθώς και επτά από τους οκτώ εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στα σωματεία Συγκοινωνιών.
Την υποψηφιότητα της κας Μπακογιάννη στηρίζει και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σχετικά με την εκλογική διαδικασία, καθώς και με επιστολή του, ο Νομάρχης Χανίων Γρ. Αρχοντάκης.
Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της ΝΔ εξέφρασε από το Στρασβούργο και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας, καθώς και ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Με δήλωσή της στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, η οποία εκφράζει την προτίμηση της στον πρώην υπουργό Πολιτισμού, γιατί είναι "ο καταλληλότερος για να δώσει στην παράταξη αυτά που χρειάζεται: Ενθουσιασμό κι αυτοπεποίθηση ανασυγκρότηση, προγραμματικό λόγο και κοινωνική αξιοπιστία ενότητα μέσα από τη σύνθεση και την πολυσυλλεκτικότητα διεύρυνση και πολιτική κυριαρχία".
Επίσης, επτά πρώην βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία, με κοινή τους δήλωση, τάσσονται στο πλευρό του. Όπως τονίζουν σε αυτήν, στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά γιατί κατά την άποψή τους ο Μεσσήνιος πολιτικός μπορεί να αναδιοργανώσει τη ΝΔ και με όπλο το ιδεολογικό του στίγμα να κάνει και πάλι ισχυρό, πλειοψηφικό ρεύμα τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.
Τη δήλωση υπογράφουν οι πρώην βουλευτές κ.κ. Γ. Κοσιντζίδης (Σερρών), Δημ. Στάμος (Χαλκιδικής), Ευ. Σουσουρογιάννης (Πιερίας), Γ. Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Χαρ. Παπαδόπουλος (Κιλκίς), Κων. Μαυρίδης (Φλώρινας), και Γ. Μούτσιος (Α' Θεσσαλονίκης).

Σχόλια