Διαδικασίες Εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη Θεσσαλονίκη.







 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΔ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Ι. ΦΡΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ    

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    Θεσσαλονίκη, 23 Νοεμβρίου 2009

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης Ιάκωβου Φραντζή για τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη Θεσσαλονίκη.

    Εισαγωγική ομιλία

    Αγαπητοί Εκπρόσωποι των ΜΜΕ,

    Καλημέρα σας,

    σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) της Ν.Δ. που έχει αποκλειστικό σκοπό να σας ενημερώσει για τις διαδικασίες εκλογής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν στη Θεσσαλονίκη.

    Ηδη πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των Εκλογών κ. Δημήτριος Σιούφας έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο για την εκλογική διαδικασία την οποία έχετε στους φακέλους που σας διανεμήθηκαν μαζί με το σχετικό πληροφοριακό υλικό.

    Σας παρουσιάζω τα κυριότερα σημεία της εγκυκλίου όπως θα εφαρμοσθεί στο Νομό Θεσσαλονίκης.
   Συγκεκριμένα :
    -Την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας στο Νομό έχουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος, υπό την επίβλεψη της Διοικούσας Επιτροπής.
    · Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 π.μ.-7.00 μ.μ. Εφόσον κανένας από τους τρείς υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία επί των εγκύρων ψήφων, τότε θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, τις ίδιες ώρες.
    · Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία είναι ήδη εγγεγραμμένα και θα επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους την ημέρα της εκλογής καθώς και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν μέλη της Ν.Δ. την ημέρα της ψηφοφορίας υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών του 2009.
    · Ολη η εκλογική διαδικασία θα γίνει με τη βοήθεια ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων και μηχανογραφικού συστήματος (on line). Κατά συνέπεια φαινόμενα διπλοεγγραφών και διπλοψηφισάντων δεν θα υπάρχουν.
    · Kατά την προσέλευσή τους στα εκλογικά τμήματα οι «εκλογείς» θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική αίτηση που θα υπάρχει σε αυτά. H φόρμα της αίτησης υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΝΔ (www.nd.gr), στα γραφεία του κόμματος μας στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις Τοπικές και Νομαρχιακές μας Επιτροπές. Θα διευκόλυνε πολύ όλοι να εφοδιασθούν με την αίτηση προκειμένου να την έχουν ήδη συμπληρωμένη την ημέρα της εκλογής. Υπενθυμίζω ότι το αντίτιμο συμμετοχής στη διαδικασία έχει ορισθεί συμβολικά στα 2 ευρώ.
    · Η εκλογή θα γίνει στα 54 εκλογικά κέντρα και 119 εκλογικά τμήματα που θα βρίσκονται σε όλο το Νομό Θεσσαλονίκης (η κατάσταση βρίσκεται στο φάκελο σας). Η κατάσταση έχει αναρτηθεί σε όλες τις Τοπικές Επιτροπές, στα κεντρικά γραφεία της Διοικούσας και στην ιστοσελίδα της Ν.Δ. Πέρα από τους χώρους των Δήμων και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, θα στηθούν κάλπες σε χώρους που έχουν τη δυνατότητα μεγάλης μαζικής προσέλευσης όπως το Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης’’ στη ΔΕΘ και η αποθήκη Γ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ειδικά στη Β’ Περιφέρεια θα στηθούν κάλπες στο χώρο της έδρας κάθε δήμου.
    · Ολοι έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν.
   · Για την εγκυρότητα και την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίες θα απασχοληθούν πάνω από 700 άτομα (Εφορευτικές Επιτροπές (μία για κάθε κάλπη), χειριστές τερματικών, υπεύθυνοι εκλογικών κέντρων, Δικηγόροι, κ.λ.π.)
    · Για πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την εκλογική διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό νούμερο 210-3255255 καθώς και στα τηλέφωνα της Διοικούσας Επιτροπής και των Νομαρχιακών Επιτροπών.
    · Σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά και μόνο όσοι ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου, με την υποχρέωση να ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά.
    · Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή έστω προσωρινή βεβαίωση της αστυνομικής αρχής.

    Για την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας και τη διευκόλυνση των εκλογέων καθημερινά γίνονται ενημερώσεις σε όλα τα στελέχη του κόμματος, τις Τοπικές και Νομαρχιακές Επιτροπές που έχουν επιφορτισθεί με την οργανωτική προετοιμασία των εκλογών και τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα για την άριστη συνεργασία μας.
    Μάλιστα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου διεξήχθη σχετικό σεμινάριο για τον χειρισμό του μηχανογραφικού συστήματος. Παράλληλα εντός εβδομάδος θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση όλου του αναγκαίου μηχανογραφικού και τεχνικού εξοπλισμού και θα γίνουν και οι απαραίτητες δοκιμές του συστήματος.
    Βασικός στόχος εκτός από την αντικειμενική, διαφανή και δημοκρατική διαδικασία της εκλογής, που θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος, είναι η συμμετοχή.
    Για το σκοπό αυτό καλούμε όλα τα μέλη και όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη της ΝΔ να συμμετάσχουν στην κορυφαία διαδικασία του κόμματος. Η συμμετοχή μας στις εκλογές έχει ουσιαστική και όχι τυπική σημασία και θα αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια της ΝΔ για άνοιγμα στην κοινωνία. Για ένα πιο δημοκρατικό και σύγχρονο κόμμα. Ηδη ξεκίνησε καμπάνια καταχωρήσεων καθώς επίσης ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μηνυμάτων, η οποία θα συνεχισθεί και την εβδομάδα αυτή.
    Με ενότητα, συνοχή, αλληλεγγύη και προοπτική κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα, ορόσημο στην πορεία της μεγάλης παράταξης της ΝΔ στη νέα εποχή.

Πηγή: http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8169076  

Σχόλια