Η Ελλάδα θα ωφεληθεί απο την Ενεργειακή Συμφωνία με την Ρωσία


Ελλάδα και Βουλγαρία θα επωφεληθούν από τα κοινά ενεργειακά έργα με τη Ρωσία, δήλωσε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Βούλγαρου ομόλογού του.

"Εμείς (η Ελλάδα και η Βουλγαρία) θα μπορούσαμε να γίνουμε τα κύρια κέντρα του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη, οι διεθνείς παίκτες στον τομέα της ενέργειας», είπε.

Πρόσθεσε ότι η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και το έργο South Stream μπορεί να εφαρμοστεί «στο εγγύς μέλλον", και ότι τα πολιτικά και οικονομικά οφέλη από τα έργα "είναι προφανή."

  Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρωσία έχουν πολύ στενή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. Αυτή η συνεργασία είναι προς το συμφέρον μας," είπε. 


Μόλις ολοκληρωθεί, ο αγωγός θα αντλεί 35 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου ετησίως (257 εκατομμύρια βαρέλια),  που θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί σε 50 εκατ. μετρικούς τόνους (368 εκατομμύρια bbl). Σύμφωνα με διακυβερνητική συμφωνία που υπεγράφη το 2007, η Ρωσία κατέχει το 51% στην εταιρεία του έργου, ενώ η Ελλάδα και η Βουλγαρία κατέχει από 24,5% η κάθε μία.


Πηγή: RIA,  http://en.rian.ru/world/20091125/156975335.html





Σχόλιο:
Καλά, άριστα τα "λέει" ο Κος Πρόεδρος, το θέμα είναι, ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;

Σχόλια