Ανακαλούνται οι άδειες κολεγίων.


Ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε υποβάλει η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τη νομιμότητα ή μη της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την έκδοση αδειών λειτουργίας σε όλους τους φορείς της «άτυπης μεταλυκειακής εκπαίδευσης», τα αποκαλούμενα «Κολέγια», που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.
Σήμερα Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για το παράνομο της διαδικασίας. Κατόπιν αυτού η υπουργός προχωρεί σε ανάκληση όλων των αδειών που έχουν εκδοθεί και θα προχωρήσει στην επανεξέταση του συνόλου των φακέλων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, θέμα έχει ανακύψει με την Eυρωπαϊκή Επιτροπή η οποία την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου διαπίστωσε, δύο σημαντικές παραβάσεις της Ελλάδας και αποφάσισε εις βάρος της χώρας τα εξής:
Α) Την αποστολή «αιτιολογημένης γνώμης» και την έναρξη διαδικασίας προστίμου για τη μη-συμμόρφωση της Ελλάδας σε δύο καταδικαστικές αποφάσεις του ΔΕΚ που αφορούν μεταξύ άλλων την ενσωμάτωση της Οδηγίας 36/2005.
Β) Την έναρξη νομικών διαδικασιών λόγω της παραβίασης θεμελιωδών κοινοτικών ελευθεριών μέσω του Ν. 3696/2008 νόμου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Για τα δύο παραπάνω μεγάλης σημασίας ζητήματα, το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε αναλυτική επεξεργασία των δεδομένων μόλις έχει στη διάθεσή του τα επίσημα και ακριβή κείμενα των αποφάσεων.
Η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες, θα έχει σειρά συναντήσεων με τον αρμόδιο Επίτροπο και Υπουργούς και με την παρέμβασή της στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας θα θέσει το θέμα της αμοιβαιότητας και της αυθεντικότητας του ελέγχου της ποιότητας δομών εκπαίδευσης μεταξύ των χωρών μελών.
Το πλαίσιο των συνολικών δράσεων που θα αναλάβει η κυβέρνηση θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Απο: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1745192

Σχόλια