Επανεξέταση...της επανεξέτασης των αδειών των Κολεγίων...


Τα κολέγια που πληρούν τις προυποθέσεις που θα τεθούν από το υπουργείο Παιδείας, θα έχουν νέες άδειες λειτουργίας τη νέα χρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».
Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει άμεσα τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων, τα οποία αποτελούν παραρτήματα ευρωπαικών πανεπιστημίων, ως ισότιμα των ελληνικών σε επίπεδο επαγγελματικλων δικαιωμάτων.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα αρχίσει να «τρέχει» το πρόστιμο σε βάρος της χώρας, αν δεν ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο η Κοινοτική Οδηγία για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων.
Η εν λόγω διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
Επίσης η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή στο νόμο που έχει ψηφιστεί για τα κολέγια, αλλά θα επανασυστήσει την επιτροπή κολεγίων, προκειμένου να γίνουν από την αρχή αυστηροί έλεγχοι στα 33 εκπαιδευτήρια που περιμένουν την αδειοδότηση τους.
Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κολεγίων, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «εμείς περιμένουμε τη γνώμη των νομικών μας συμβούλων για τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιδράσεως και θα αποφασίσουμε σχετικά στην έκτακτη γενική μας συνέλευση στις 27 του μήνα».
«Είναι προφανές ότι θα ζητήσουμε αποζημίωση για την άμεση και έμμεση ζημιά που έχουμε υποστεί από τις όποιες καθυστερήσεις ή παραλείψεις του υπουργείου Παιδείας», επισημαίνεται στην εν λόγω ανακοίνωση.
Την επόμενη βδομάδα θα γίνουν οι οριστικές ανακοινώσεις από του υπουργείου Παιδείας για το εν λόγω θέμα και θα ανακοινωθεί επισήμως το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία ενσωμάτωσης της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο.

Σχόλια