Οι παλαιές “οντότητες” που δεν κατονομασε ο Ιγνατίου. Οι ομοτράπεζοι του ΓΑΠ στα προεκλογικά δείπνα.

greece…και βέβαια οι ηλιθιότητες των Γερμανών με την Πάρις, είναι τελείως άσχετες, αφού ο Πάρης δεν έχει καμμία δουλειά με τις business του θείου του.
Σύμφωνα λοιπόν με την Bild, οι “οντότητες” που θα θησαυρίσουν από το “bailout” έχουν και πρόσωπο: Όμιλος Λάτση.
Όχι βέβαια για τις γελοίες αιτιάσεις των Γερμανών, που ενδιαφέρονται για τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων. Αυτά έχουν προέλθει από το διαχρονικό ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ του Ελληνικού πλούτου, κύριοι της Bild. Και σε αυτό το παιχνιδάκι υπάρχουν κάποιες τρομερές συμπτώσεις που δείχνουν ότι μάλλον είσαστε στην ίδια πλευρά με τον κύριο Λάτση και τον όμιλο του. Έτσι, το αφιέρωμα μάλλον θυμίζει τους γύπες που τσακώνονται πάνω στο ίδιο κουφάρι.
Όπως άλλωστε λέμε συχνά, η αλήθεια βγαίνει όταν κάποιοι τα χαλάνε στη μοιρασιά. Δείτε λοιπόν τις τρομερές συμπτώσεις. Ένα ταγκό για δύο. ΓΑΠ και EFG.
Θυμάστε το περιβόητο δείπνο του ΓΑΠ που οργάνωσε ο ισχυρός άνδρας της EUROBANK κύριος Καραμούζης ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, αυτό το δείπνο ήταν η αρχή της ανόδου ΓΑΠ στην εξουσία. Αναρωτηθήκαμε τότε: Γιατί τη Eurobank κύριε Παπανδρέου;
29 Απριλίου του 2010 λοιπόν, προσέξτε την ημερομηνία, οι Ελβετικές αρχές μετά από επερώτηση στο Ελβετικό κοινοβούλιο, αποκαλύπτουν ότι η έκθεση του Ελβετικού τραπεζικού συστήματος δεν ήταν πλέον στα 64 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ, αλλά είχε πέσει “μυστηριωδώς” μέσα σε τρεις μόλις μήνες, στα 3,6 ΔΙΣ. Πρακτικά, μέσα σε 3 μόλις μήνες, εξαφανίστηκε! Ποιούς μήνες; Τ10, δηλώσεις περί Τιτανικού, περίστροφα στο τραπέζι, απόκρυψη συνομιλιών με ΔΝΤ, διόγκωση του ελλείμματος, ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Έρχονται λοιπόν οι Financial Times εκείνη την ημερομηνία και κάνουν μία αποκάλυψη – βόμβα, σύμφωνα με την οποία, η μείωση αυτή οφείλεται στην μεταφορά έδρας της EFG από την Ελβετία στο Λουξεμβούργο.
Γύρω από αυτή την κίνηση αναπτύχθηκε μία παραφιλολογία – συνωμοσιολογία που όμως δεν αποκάλυψε την πιο απλή περίπτωση: Βάσει νόμου το Λουξεμβούργο, σε αντίθεση με την Ελβετία, δεν υποχρεούται να δίνει αναφορά των ειδικών προϊόντων, όπως ομόλογα ή …CDS (σας λέει κάτι;) για τις τράπεζες που ενεργοποιούνται εκεί!
Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να εντοπίσει εκεί ακριβώς την αιτία μεταφοράς της τράπεζας, αφού όπως είδαμε, η Ελβετία υποχρεώθηκε να δώσει τα ανωτέρω στοιχεία.
Οι κακόπιστοι Αμερικανοι αποκάλυψαν και τις στενές σχέσεις Μπαρόζο – Λάτση με τις περιβόητες διακοπες του πρώτου στο κότερο του δεύτερου. Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, ο εξ’ απορρήτων του ομίλου EFG στην Γενεύη, κύριος Ταμβακάκης, αναλάμβανε τα ηνία της Εθνικής Τράπεζας. Τυχαίο; Δε νομίζω…
Από Κερατέα. μέχρι Λουξεμβούργο. 

Σχόλια