Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Οι τραγικές ολιγωρίες

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που επέλεξε να πράξει η κυβέρνηση Παπανδρέου αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, αντί να λάβει μέτρα και να δανειστεί εγκαίρως, ήταν να φουσκώσει περισσότερο το έλλειμμα και να κατασυκοφαντήσει διεθνώς τη χώρα. Είναι γνωστές οι οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής της στις αγορές που οδήγησαν στην, καταδικαστική όπως αποδείχθηκε για την Ελλάδα, προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης της Τρόικας. Η τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης στη λήψη των μέτρων, σε συνδυασμό με τα εγκληματικά λάθη και τις άνευ προηγουμένου παλινωδίες του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Γ. Παπανδρέου, στοίχισε πανάκριβα στην ελληνική οικονομία και επιβάρυνε δραματικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που πλήρωσαν το λογαριασμό του Μνημονίου. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.. και ο υπουργός των Οικονομικών αποδεικνύεται ότι δεν έμαθαν ούτε από τα λάθη τους.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, με συνέντευξή του στους «Financial Times», προεξόφλησε, ουσιαστικά, την αποτυχία του προγράμματός του, εκτιμώντας ότι μπορεί η Ελλάδα να μην καταφέρει να βγει στις αγορές ούτε το 2012. Οσο κι αν το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε, εκ των υστέρων, να τα μαζέψει, το κακό είχε ήδη γίνει, αφού τα σπρεντ εκτινάχθηκαν πάνω από τις 1.000 μονάδες και οι τιμές των ομολόγων έπεσαν σε χαμηλά επίπεδα 13 ετών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τον κ. Παπακωνσταντίνου μετά τις περσινές ατυχείς δηλώσεις του ότι η ελληνική οικονομία «είχε πορεία σαν τον “Τιτανικό”». Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, αλλά ο «Τιτανικός νούμερο 2» του υπουργού Οικονομικών οδηγεί σε νέο ναυάγιο την οικονομία. Τελικά, το λογαριασμό θα πληρώσουν και πάλι οι πολίτες, με το νέο πακέτο μέτρων που ανακοινώνεται σήμερα.
EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.