Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Τσουνάμι νέων μέτρων...

AΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Οικονομικών, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κύριος στόχος της κυβέρνησης, στη δεδομένη χρονική συγκυρία, είναι να επιβάλει το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις ακόμη πιο σκληρές και από αυτές του 2010. Είναι θέμα λίγων 24ώρων να ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις, που αποτελούν απόρροια των δεσμεύσεων του αναθεωρημένου Μνημονίου, σε συνδυασμό με την παταγώδη αποτυχία της δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Μετά την ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ .....για τα «φρουτάκια», ο κ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να αδειάσει τον «τσάρο» της Οικονομίας, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να ανακτήσει τον έλεγχο στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε να καταφέρει να περάσει χωρίς απώλειες τα νέα μέτρα, συνολικού ύψους 23 έως 32 δισ. ευρώ.
ΤΟ «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ που έρχεται περιλαμβάνει από την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι περικοπές κοινωνικών επιδομάτων ανέργων, πολυτέκνων κ.ά. Και από αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα τεκμήρια διαβίωσης και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης μέχρι νέες επώδυνες αλλαγές στη φορολογία και μετάταξη βασικών αγαθών και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Η κυβέρνηση εξαντλεί το ενδιαφέρον της στο πώς θα πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να επιβάλει, όσο μπορεί πιο ανώδυνα, τα λογιστικά μέτρα και αδιαφορεί για τις κοινωνικές επιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο πρόεδρος της Ε.Ε., κ. Ρομπέι, ζήτησε από τον Ελληνα πρωθυπουργό πιο δίκαιες πολιτικές και απηύθυνε συστάσεις για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η οποία απειλείται από τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.