Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε

Το μέλλον Ανήκει στους Έλληνες...
Αυτός είναι ο τίτλος του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας με οδηγό την στρατηγική της Ελπίδας για την ΕΛΛΑΔΑ της αυτοπεποίθησης και όραμα να ξαναπάρουν οι Έλληνες στα χέρια τους την Χώρα.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εκπόνησης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκαν, από τον Γραμματέα Προγράμματος, της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, σε κοινή συνεδρίαση του τεχνοκρατικού επιτελείου, οι άξονες του Προγράμματος.

Τομή στη διαδικασία κατάρτισης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η εθελοντική συμμετοχή, περισσοτέρων από 300 πολιτών, τεχνοκράτες, στελέχη της αγοράς, της ακαδημαϊκής κοινότητας ,επιστήμονες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από την Ελλάδα και τον οικουμενικό Ελληνισμό.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς στην εισήγησή του σημείωσε ότι, ‘’Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε’’.
Ο Σαμαράς τόνισε ότι:
Αυτό που μας συνδέει με το λαό είναι το Πρόγραμμά μας και η Πολιτική μας.Όταν είμαστε στην Αντιπολίτευση, η Πολιτική μας δείχνει πως θα πολιτευθούμε όταν γίνουμε κυβέρνηση.
Κι όταν είμαστε στην Κυβέρνηση, η Πολιτική μας είναι η εφαρμογή του Προγράμματός μας.
 Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε.
Γυρίζουμε σελίδα, αλλάζει η εποχή. Θα είμαστε συγκεκριμένοι. Και αυτά που θα πούμε στον Ελληνικό λαό θα τα κάνουμε πράξη. Και αυτό το υποσχόμαστε σήμερα, εδώ πέρα, ξεκάθαρα.
Επίσης ο πρόεδρος ανέφερε ότι, το τελικό πρόγραμμα όπως θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανοικτής διαβούλευσης , που αποτελεί την επόμενη φάση, θα μετατραπεί σε δέσμευση. 
Τέλος ο κ. Σαμαράς ανήγγειλε προγραμματικό Συνέδριο, το οποίο θα βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το καινούργιο βήμα, το τολμηρό και αποφασιστικό βήμα που κάνει η Νέα Δημοκρατία. 

Σχόλια