Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Το DNA της παρακμής

Ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα σημερινά γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αθήνα, 14 Απριλίου 2011


Σήμερα ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής και φυσιολογίας J. Watson, ο οποίος το 1953 ανακάλυψε τη δομή του DNA, έδινε διάλεξη σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Πατρών, όταν ομάδα ατόμων εισέβαλε στο χώρο προσπαθώντας να διαλύσει την εκδήλωση και να του επιτεθεί. Αποτέλεσμα αυτής της φασιστικής επίθεσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά δυο καθηγητές του Πανεπιστημίου και η χώρα μας να διασυρθεί διεθνώς για μια ακόμη φορά.
Όμως το σημερινό γεγονός δεν είναι πρωτοφανές. Αντίθετα, αποτελεί ακόμα μια ένδειξη πως το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και διδασκαλία, πλέον δεν υφίσταται στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Φοιτητές και Καθηγητές βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο κάθε φορά που επιχειρούν να εκφράσουν απόψεις μη αρεστές σε εκείνους που χρησιμοποιούν τα ιδρύματα ως ορμητήριο για τις εγκληματικές τους πράξεις.

Είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική πλέον η ανάγκη απαλλαγής των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ από το σημερινό πλαίσιο για το άσυλο, που έχει καταστεί πλαίσιο ανομίας και παραβατικότητας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει έστω και σήμερα να δηλώσει απερίφραστα τη δημόσια συγνώμη της για τις ευθύνες που τη βαραίνουν και να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρει όλους απέναντι.

Οι ιδέες δε φιμώνονται.
Η ελευθερία δε μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση.


ΔΑΠ – ΝΔΦΚ
αλλάζουμε νοοτροπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.