ΔΝΤ: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα !!!

Δείτε τι είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε χθεσινή συνέντευξή του σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Προσέξτε τι λέει: Επιπλέον, υπάρχει τώρα ένα μεγάλο αντίτιμο: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, που δεν είναι άνευ σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό εδώ.
Άρα η μείωση του επιτοκίου όπως πολλές φορές είχαμε πει από αυτό εδώ το blog, έχει σαν προαπαιτούμενο τις ιδιωτικοποιήσεις !!!
Αυτό είναι ένας ωμός εκβιασμός...
Πουλήστε για να σας μειώσουμε τα επιτόκια !!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ συγκλονιστικό VIDEO


Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Antonio Borges:
"Το σενάριο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα νέα των τελευταίων μηνών.....
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία"
Η Ελλάδα έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, και έτσι αυτό είναι μεγάλη ανησυχία σε όλους μας. Αλλά είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, του τρόπου που ο καθένας κοιτάζει τώρα την Ελλάδα.
Και στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη πολύ αξιόπιστα
Think tanks, που μας πληροφορούν ότι, από το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης, μια μεγάλη μερίδα μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί μάλλον γρήγορα, κάτι που είναι καθησυχαστικό. Σύμφωνα με τους δικούς σας εμπειρογνώμονες , αυτό θα μπορούσε να γίνει σχετικά γρήγορα. Έτσι, αυτό είναι, πάλι, πολύ καθησυχαστικό.
Επιπλέον, υπάρχει τώρα ένα μεγάλο αντίτιμο: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, που δεν είναι άνευ σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό εδώ.
Και επιπλέον, να έχετε κατά νου ότι, όταν καταρτίστηκε το πρόγραμμα δεν είχαμε κανένα από αυτά τα σενάρια ιδιωτικοποίησης στο μυαλό. Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.

Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.