Πόσο "Πράσινη" είναι η Ελλάδα ;;

Η Ελλάδα είναι η 4η χώρα με 55 % στην σε κατανάλωση πετρελαίου για παραγωγή ενέργειας, μετά την Μάλτα  (100%), την Κύπρο (96%) και το Λουξεμβούργο (63%). 
Σε ότι αφορά στην χρήση αερίου είμαστε στην 26η θέση (τέταρτοι απ το τέλος) με 9,7 %, λίγο πιο πάνω από τα Σκόπια (2,3 %), την Σουηδία (2,7 %)  που βασίζεται στην πυρηνική ενέργεια και ΑΠΕ,  και την Ελβετία (9,5 %).
Τέλος σε ότι αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με ποσοστό 6,1 %, είμαστε στην 23η θέση.
Απο όλα τα πιο πάνω καταλάβατε το πόσο "πράσινη" ενεργειακά είναι η Ελλάδα !!!
Πηγή: (http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/8-11042011-AP/EN/8-11042011-AP-EN.PDF)

Σχόλια

  1. Και όμως... Εάν βγάλεις τις μεταφορές, δεν είμαστε λιγότερο πράσινοι από τους Δανούς ή τους Γερμανούς (που και οι δύο βασικά κάρβουνο καίνε και οι δεύτεροι είναι -- ή ήταν -- και πυρηνικοί. Οι δε Δανοί έχουν και πλάκα. Εξάγουν ρεύμα από κάρβουνο στην Νορβηγία και επανεισάγουν Υ/Η από Νορβηγία και μετράει όλο αυτό γιοα "πράσινο"

    Έχουμε, χάρη στα λιγνιτικά και τα Υ/Η, από τα φτηνότερα ρεύματα στην Ευρωπη (και οι Δανοί από τα ακριβότερα).

    Οι ΑΠΕ δεν σημαίνουν πολλά πράγματα. Η Γερμανία έχει ΜΟΛΙΣ το 1,5% της ενέργειάς της από ΑΠΕ. Και για να διαχωρίσω ενέργεια από ηλεκτροπαραγωγή, ΜΟΛΙΣ 6,3% της ηλεκτροπαραγωγης της Γερμανίας είναι από αιολικά, με 22.000 εγκατεστημένα μεγαβάτ!! Αλλά το 80% της αιολικής τους βιομηχανίας εξάγεται (σε κορόϊδα).

    Εάν σε ενδιαφέρει μία "συνοπτική" ανάρτηση, πες τι θες και αυτές τις μέρες που θα προσπαθώ να κάνω "ανακεφαλαιώσεις", θα σου φτιάξω μία κατά παραγγελία. archaeopteryxgr@gmail.com

    Δηλαδή, αν δεν βαριέσαι, πες τον τίτλο και τα στοιχειώδη περιεχόμενα, όπως νομίζεις σε ενδιαφέρουν. Τα στοιχεία τα έχω μαζέψει.

    Ωστόσο, εάν θες να καταστρέψεις μια χώρα την "πρασινίζεις" (με τον τρόπο που προωθούν πρασινάδες, και τώρα, μετά το τσουνάμι, την έχουν πατήσει και οι εφευρέτες της πρασινάδας στην Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.