Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Χανιά: Τώρα ζητούν να δοθεί το Τζαμί σαν λατρευτικός χώρος.. στους μετανάστες της Υπατίας!Το κτίριο του Λιμενικού περιπτέρου στο ιστορικό λιμάνι της πόλης των Χανίων  αποτελούσε μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής και έργο του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα και πρωτεργάτη του Μοντέρνου Κινήματος, Πάτροκλου Καραντινού αλλά επί δεκαετίες είχε εγκαταλειφθεί χωρίς καμιά συντήρηση.
Η  νέα Δημοτική Αρχή των Χανίων αποφάσισε πρόσφατα όπως είναι γνωστό  να το  κατεδαφίσει  προκειμένου να αναδειχθεί το τέμενος Γυαλί Τζαμί, χωρίς να υπάρχει: 

α) η κατάλληλη άδεια για τις εργασίες με βαριά μηχανήματα
β) χωρίς να τεθεί το θέμα προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων και
γ) χωρίς ο συγκεκριμένος χώρος του πρώην πλέον μνημείου να ανήκει στο Δήμο αλλά στο Λιμενικό Ταμείο.

Kαι σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, μαθαίνουμε ότι διάφοροι ύποπτοι κύκλοι προτείνουν να δοθεί το Τζαμί σαν λατρευτικός χώρος στους μετανάστες της Υπατίας...

"πολύ καλά κάνουν" αφού ο Δήμαρχος Χανίων έκρινε μείζονος σημασία την ανάδειξη του Οθωμανικού στοιχείου της Κρήτης, θυσιάζοντας Ελληνικά μνημεία και κτίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.