Οι πολύτεκνοι είναι υπό διωγμό και σταυρώνονται, εμπαιζόμενοι από την Υπουργό Παιδείας…

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι πολύτεκνοι είναι υπό διωγμό και σταυρώνονται, εμπαιζόμενοι από την Υπουργό Παιδείας…
Μετά τον περυσινό εμπαιγμό των αδιόριστων  πολυτέκνων εκπαιδευτικών  από το Υπουργείο Παιδείας, φέτος ήλθε η σειρά των  φοιτητών μας με τις αλλαγές που προωθούνται στο θεσμικό πλαίσιο των μετεγγραφών και μάλιστα παραμονές των Πανελληνίων εξετάσεων, αποπροσανατολίζοντας και τρομοκρατώντας τα παιδιά μας!
 Το περίεργο είναι, ότι ενώ πέρυσι η κ. Υπουργός αύξησε υπέρμετρα τους μετεγγραφόμενους φοιτητές στις Σχολές με το να:

καταργήσει τη βάση του 10 και να υποβαθμίσει ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό το επίπεδο σπουδών σε αυτές… , και διευρύνει τις κατηγορίες των μετεγγραφόμενων φοιτητών, έρχεται φέτος, και κατά τρόπο αντισυνταγματικό, αντιδημογραφικό και αντιπολυτεκνικό καταργεί προκλητικά τις μετεγγραφές των πολυτέκνων φοιτητών, ξεχνώντας ότι είναι η μοναδική κατηγορία που προστατεύεται ευθέως από το Σύνταγμά μας.

Ο νομοθέτης δεν θεσμοθέτησε τις Μετεγγραφές των Πολυτέκνων ως μέτρο αρωγής, αλλά ως ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ για να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια πολλά παιδιά, σε μια χώρα που είναι η τρίτη πιο γηρασμένη στον κόσμο.
Ο νόμος των μετεγγραφών ξεκίνησε ως νόμος, αποκλειστικά για τους πολύτεκνους και έφθασαν σήμερα οι πολύτεκνοι να είναι μόλις το 30% του συνόλου των μετεγγραφόμενων φοιτητών. Τώρα τον καταργούν, ως να είναι οι πολύτεκνοι υπαίτιοι για την καταστρατήγηση του νόμου αυτού!
Μέχρι σήμερα στα 32 χρόνια που ισχύει το καθεστώς για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων, ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα στις Σχολές για το ζήτημα αυτό.
Μόλις το Σεπτέμβριο του 2010 η Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωνε την Ολομέλεια της Βουλής ότι:
«Να κάνω πολύ καθαρό και σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα Πολυτέκνων. Οι ισχύουσες διατάξεις δεν αγγίζονται. Οι Πολύτεκνοι και οι Τρίτεκνοι έχουν τα δικαιώματα που είχαν την προηγούμενη περίοδο».
Τότε, η Κυρία Υπουργός, δεν γνώριζε τα σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών;
Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα;
Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ με το Ν. 1286/1982, θέσπιζε χωρίς κανένα περιορισμό το θέμα των μετεγγραφών των παιδιών των Πολυτέκνων, τώρα έρχεται να καταργήσει τον εαυτόν του!!!
Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος:
  • Καταγγέλλει ως ύποπτο το ξερίζωμα κάθε δημογραφικού κινήτρου που πραγματοποιείται τους τελευταίους 18 μήνες στη χώρα μας, αλλά και τον ανηλεή διωγμό που υφίστανται οι Πολύτεκνοι από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Επισημαίνει πως η Κυβέρνηση εγκαινίασε μία άκρως αντιπολυτεκνική – αντιδημογραφική και αντιοικογενειακή πολιτική. Ο δρόμος αυτός είναι κατήφορος για την ίδια χωρίς επιστροφή. Εάν δεν το αντιληφθεί θα έχει την ίδια τύχη της προκατόχου της, πολύ πιο σύντομα απ’ ότι εκείνη.
  • Ζητά την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού, καθότι ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας που ανέρχεται σε 1.300.000 περίπου άτομα, βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό και αναστάτωση και προετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα…

Από το Γραφείο Τύπου
της ΑΣΠΕ

Σχόλια

  1. ΔΤΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΕΝΩ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ;;;; ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;;; ΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.