Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Νικολόπουλος: Να ξαναπιστέψουμε στην Πατρίδα και στους εαυτούς μας.


Συνέντευξη Νίκου Νικολόπουλου
Βουλευτή Αχαίας και Τομεάρχη Εργασίας Ν.Δ.
Στους "Αδέσμευτους Bloggers"

ΕΡ: Από την περιοδεία σας στην περιοχή των Τρικάλων πώς κρίνετε την κατάσταση στην αγορά εργασίας;
ΑΠ: Οι συνθήκες είναι πράγματι πρωτόγνωρες. Είναι διαφορετικό όμως να τα’ ακούς, άλλο να το βλέπεις και δραματικό να το βιώνεις.
Ερ: Ποιες κοινωνικές ομάδες έχουν πληγεί περισσότερο;
Απ: Οι μήνες που πέρασαν έπληξαν σοβαρά και με μεγαλύτερη ένταση το Νομό των Τρικάλων. Τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα σπρώχτηκαν στο περιθώριο, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει τους περικοπές μισθών και συντάξεων, τη ραγδαία αύξηση τους φορολογίας και αγνόησε πλήρως την πλευρά τους ανάπτυξης τους οικονομίας, σταματώντας κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, ακόμα και συγχρηματοδοτούμενα έργα. Μπήκε και η
Θεσσαλία στο φαύλο κύκλο τους ύφεσης.

Ερ: Μνημόνιο ένα χρόνο μετά . Πώς θα περιγράφατε, με δυο κουβέντες, τις συνέπειες της κρίσης;
Απ: Η ανεργία και τα λουκέτα αυξάνονται αλματωδώς. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε διατυπώσει την άρνησή τους στην κυβερνητική επιλογή τους παράδοσης τους Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ.
Ερ: Ποια η στόχευση του τομέα Εργασίας που πραγματοποίησε ήδη την τέταρτη κατά σειρά εξόρμηση του στην περιφέρεια;
Απ: Ως τομέας Εργασίας τους Ν.Δ., με αυτές τους εξορμήσεις τους καταγράφουμε τα προβλήματα κάθε τόπου. Συζητάμε με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, καθώς και με τους παραγωγικές τάξεις. Τους έχουμε στόχο τη σύνθεση του κυβερνητικού τους προγράμματος, την ανάδειξη των προβλημάτων και τον κοινοβουλευτικό τους έλεγχο και την πίεση επιδιώκουμε την επίλυση κάποιων και την εν συνεχεία κατάθεση σε κάθε Νομό στοχευμένων και κοστολογημένων προτάσεων, που θα οδηγήσουν με την εφαρμογή τους στην έξοδο από την εφιαλτική πραγματικότητα.

Ερ: Τι απαντάτε σε εκείνους που λένε ότι εξαιτίας των λαθών και των παραλείψεων του παρελθόντος δεν μπορείτε να πείσετε ακόμη τους πολίτες;
Απ: Ο Τομέας Εργασίας είναι στην Πρώτη Γραμμή του αγώνα, για να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ανάπτυξης και συλλογικής προόδου. Πάμε παντού. Κάνουμε επισκέψεις και συζητήσεις σε κάθε τόπο και χώρο εκεί, σε κάθε περιοχή της χώρας που οι εργαζόμενοι βιώνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Συζητάμε ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις πάνω στα προβλήματά τους. Δεχόμαστε τα λάθη και τις παραλήψεις του παρελθόντος και φυσικά και αυτή η εμπειρία αποτελεί μια χρήσιμη διδαχή.
Ερ: Πώς θα επουλώσετε τις πληγές που άφησε πίσω του το κυβερνητικό σας παρελθόν;
Απ: Τώρα έχουμε προσανατολισμό και στόχο. Κοιτάζουμε μπροστά. Τους λογαριασμούς με το χθες τους έχουμε κλείσει. Απέναντί μας είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της και αυτή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Κοιτάζουμε μπροστά! Καταθέτουμε την εναλλακτική μας πρόταση με υπευθυνότητα και αξιοπιστία.
Ερ: Σας κατηγορούν ότι εξαιτίας της αντιπολιτευτικής σας ορμής έχετε ελλείψεις στην κατάθεση προτάσεων…
Απ: Είναι λάθος αυτό. Φυσικά καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, δεν καταφεύγουμε σε υπερβολές και σε λαϊκισμούς. Καθήκον μας πολιτικό είναι η ανάδειξη του αναπτυξιακού μας οράματος για κάθε περιοχή, χωρίς την καλλιέργεια ανεδαφικών προσδοκιών. Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την Οικονομία να δουλέψει, για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.
Ερ: Ποιο μήνυμα εκπέμπεται από την παρουσίαση του Ζαππείου 2;
ΑΠ: Όλοι στη Ν.Δ. το πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε την αναστροφή του κλίματος. Αυτό είναι το μήνυμά μας, το Μήνυμα της Ελπίδας. Η Ελλάδα δεν θα γονατίσει. Θα μείνει όρθια. Στο Ζάππειο – ΙΙ σε λίγες μέρες θα φανερώσουμε και το πώς μπορεί η Οικονομία να ορθοποδήσει και η κατρακύλα να σταματήσει. Αυτή είναι που ονομάσαμε η Πολιτική της Ελπίδας.
Ερ: Ποια είναι το βασικό στοιχείο του κυβερνητικού σας προγράμματος;
Απ: Το συμβόλαιο Αξιοπρέπειας που υπογράφουμε κάθε μέρα σ’ όποια πόλη, γειτονιά, εργοστάσιο, εργατικό κέντρο ή όπου αλλού βρισκόμαστε ως Τομέας Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ., εξ ονόματος του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά.
Με όλους τους Έλληνες. Με όλη την κοινωνία. Μέχρι τώρα χαράσσαμε το δρόμο της Ελπίδας μέσα στο σκοτάδι. Τώρα που ο δρόμος που χαράξαμε αρχίζει να προσελκύει όλο και περισσότερους, δείχνουμε που οδηγεί: Όχι απλώς στην έξοδο από την κρίση…
Αλλά και σε μια κοινωνία και σε μια Δημοκρατία, όπου όλοι θα έχουμε δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια. Ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί ως Έθνος. Και η Αξιοπρέπεια θα είναι ταυτόχρονα, σύμβαση λειτουργίας του πολιτεύματος και ιδανικό που θα ανυψώνει όλους και θα ανυψώνει όλους και θα ενώνει όλους.
Ερ: Η δεξιόστροφη πολιτική σας δεν περιορίζει τις δυνατότητες σας να απευθυνθείτε σε περισσότερους πολίτες ;
Απ: Δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε Δεξιούς και Αριστερούς. Όλοι συνειδητοποιούν ότι κινδυνεύουν το ίδιο από την κρίση κι από τα αδιέξοδα. Απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία. Και δίνουμε στο λαό, όχι υποσχέσεις, όχι ψέματα, όχι ξύλινη γλώσσα, αλλά ένα Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας με όλη την κοινωνία. Αυτό περιμένουν από μας, πριν απ’ όλα τα μέλη και οι ψηφοφόροι μας. Αυτό περιμένουν από μας και όλοι εκείνοι που δεν ψηφίζουν γιατί νοιώθουν απελπισμένοι. Αυτό περιμένουν από μας και όσοι μας ψήφισαν κάποτε, τους απογοητεύσαμε, κι ύστερα ψήφισαν άλλα κόμματα κι απογοητεύτηκαν διπλά. Αυτό περιμένουν κι όσοι δεν μας ψήφισαν ποτέ και ψάχνουν κι αυτοί ελπίδα να πιαστούν. Αυτό περιμένουν όλοι. Ελπίδα να ακουμπήσουν και αξιοπρέπεια για να σταθούν με το κεφάλι ψηλά. Να ξαναπιστέψουν στον εαυτό τους και στον τόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.