Σαμαράς: Εγκατέλειψε τη Θράκη η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Για εγκατάλειψη της Θράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περιοδεύει από χθες στην περιοχή.
«Αισθάνομαι ότι επιστρέφει στη Θράκη η εποχή της εγκατάλειψης. Υπάρχει αποβιομηχάνιση της περιοχής, εκτίναξη της ανεργίας, δημογραφική απογύμνωση και η κυβέρνηση δείχνει ότι επιφυλάσσει για την Θράκη, χωροταξικά τουλάχιστον, Κέντρο Ύποδοχής Μεταναστών. Αυτό είναι για μας απαράδεκτο», τόνισε κατά την επίσκεψη του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
Η Θράκη δικαιούται να εξελιχθεί σε πρότυπο οικολογικής εναλλακτικής ανάπτυξης και σε μοντέλο μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας, για να μπορέσει να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεται, σημείωσε και αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα λέγοντας ότι είναι το βάθρο της ανάπτυξης. Δεν πρέπει να ενοχοποιείται ο επιχειρηματίας και για να σταθεί στα πόδια του χρειάζεται τη βοήθεια της πολιτείας.

Ο κ. Σαμαράς, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «Καλλικράτη» και για τα Επιμελητήρια και δεσμεύτηκε, απέναντι στους Θρακιώτες, ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα Επιμελητήρια της Θράκης. Τα Επιμελητήρια είναι πυρήνας ανάπτυξης για κάθε περιοχή και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των Επιμελητηρίων είναι δίπλα στη ΝΔ, στην προσπάθεια κατάρτισης ενός σύγχρονου και ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο θα προχωρήσει στην ανταγωνιστικότητα με τολμηρές τομές, επισήμανε και πρόσθεσε: « ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη και αυτή θα έρθει μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Νίκος Αγγελίδης, από την πλευρά του, τον ενημέρωσε για τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων στο νομό Ροδόπης, που είναι η αποβιομηχάνιση, η ανεργία και έλλειψη στήριξης στους επιχειρηματίες.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Κομοτηνής Δαμασκηνό, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-θράκης, Αρη Γιαννακίδη και το Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί.

Η διήμερη περιοδεία του θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις στους δημάρχους Αρριανών, Σαππών και Αλεξανδρούπολης.

Σχόλια