Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει  τη ΝΔ σε μια «παγίδα συναίνεσης»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ REAL FM 97,8 (Στους Α. Παυλόπουλο και Μ. Νιφλή 26-08-2011)

Α. Παυλόπουλος: «Κύριε Σιμόπουλε φαντάζομαι θα μιλήσει ο Σαμαράς στις παραγωγικές τάξεις». 
Στράτος Σιμόπουλος: «Πράγματι. Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει κανονικά, όπως έπραξε και πέρυσι. Δεν έχει λόγο να μην το κάνει. Θεωρώ ότι  η πολιτική της ΝΔ στον οικονομικό τομέα δικαιώνεται, ούτως ή άλλως, όπως εκφράζεται εδώ και 16 μήνες. Φυσικά ο κύριος λόγος που θα το κάνει είναι ότι πρόκειται για μια θεσμοθετημένη κατάσταση η οποία τιμά τη Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι οι ομιλίες αυτές πρέπει να γίνονται».

 Α. Παυλόπουλος:  «Κατά τη γνώμη μου κύριε Σιμόπουλε το θέμα δεν είναι αν θα τιμηθεί η Θεσσαλονίκη αλλά αν, σε αυτήν την πολύ κρίσιμη συγκυρία, ο κ. Σαμαράς έχει κάτι καινούργιο να πει. Έχει να δώσει μια διαφορετική προοπτική για το πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση;»
 Στράτος Σιμόπουλος: «Τη διαφορετική προοπτική για το πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση η ΝΔ τη δίνει εδώ και 16 μήνες. Συνεχώς επιβεβαιωνόμαστε. Το είπαμε πριν από λίγους μήνες στο Ζάππειο 2, το είπαμε στη Βουλή στη συζήτηση για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Κάνουμε συνεχώς προτάσεις για πάρα πολλά θέματα. Σε μεγάλη αντιδιαστολή με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, η αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα και συναινεί όταν χρειάζεται και έχει προτάσεις».
 Α. Παυλόπουλος: «Λέγοντας «όταν χρειάζεται», απαντάτε στη «χειραψία» της υπόθεσης της Παιδείας; Μπορεί να θεωρηθεί και πρόβα συγκυβέρνησης;»
 Στράτος Σιμόπουλος:  «Προσωπική μου άποψη είναι ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση προσπαθούσε να εγκλωβίσει  τη ΝΔ σε μια διαδικασία συναίνεσης. Εγώ αυτό το ονομάζω «παγίδα συναίνεσης». Για να υπάρχει συναίνεση πρέπει να υπάρχει μια μίνιμουμ πλατφόρμα. Με την οικονομική και κυρίως τη φορολογική πολιτική, την οποία μέχρι σήμερα υιοθετεί η κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση σε αυτό το πεδίο».
 Μ. Νιφλής: «Θεωρείτε ότι δεν υπάρχουν άλλα πεδία στα οποία θα μπορούσατε να έχετε συνεργαστεί;»
 Στράτος Σιμόπουλος: «Η ΝΔ έχει ψηφίσει περίπου 65 νομοσχέδια μέσα σε δυο χρόνια ενώ αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει 5-6. Άρα δεν τίθεται θέμα συναίνεσης από πλευράς ΝΔ».
 Α. Παυλόπουλος: «Να φανταστούμε κύριε Σιμόπουλε ότι αν πάμε σε εκλογές και τις κερδίσετε, η ΝΔ θα αναλάβει να συνεχίσει και να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο…»
 Στράτος Σιμόπουλος: «Είναι σαφής η θέση μας ότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση. Θέση στην οποία, αν δεν κάνω λάθος, προσχώρησε πρόσφατα και η κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών. Το έχουμε πει σαφέστατα ότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».

http://www.efsimopoulos.gr/?p=1651

Σχόλια