Το ΄πε το 'πε ο παπαγάλος..

Όλοι μας ξέρουμε το λαϊκό άσμα "Το ΄πε το 'πε ο παπαγάλος.."
Όπως όλοι μας επίσης, έχουμε ακούσει την έκφραση "Ράδιο αρβύλα".
Αυτό συνέβη και στην περίπτωση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).
Ενώ δεν έχει βγει καμιά απόφαση από την αρμόδια υπηρεσία Διεθνής Ένωση Συμβολαίων Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), όπως βλέπετε και από την επίσημη ιστοσελίδα της, σπεύσανε οι "πρασινοπαπαγάλοι" να κλείσουν το θέμα...



Πάνω από 30 δημοσιεύματα γράφτηκαν στον τύπο, με διθυραμβικούς τίτλους για το θέμα, βασιζόμενοι σε άρθρο των Reuters και σε τηλεφωνική επικοινωνία ενός συμβούλου.
Ξέχασαν όμως να γράψουν οι εφημερίδες αυτό που αναφέρει στο άρθρο του το Reuters :
Αυτό είναι που αναφέρουν όλοι: "It's clearly a voluntary exchange, and I don't see how that triggers (a credit event), because there's nothing there that's binding on all holders of the debt," said David Geen, general counsel at the International Swaps and Derivatives Association said in a telephone interview.
Και αυτό που δεν αναφέρει σχεδόν κανείς:
An ISDA committee has the final say on whether a credit event has occurred, triggering payment of credit default swap contracts. (Μια επιτροπή του ISDA, έχει τον τελικό λόγο, στο αν ένα πιστωτικό γεγονός, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την πληρωμή των συμβολαίων CDS)
The committee must be asked by a CDS market participant to consider whether a credit event has occurred, but no request has yet been made. (H επιτροπή πρέπει να ερωτηθεί
από έναν πελάτη CDS, για να θεωρήσει αν ένα πιστωτικό γεγονός έχει συμβεί, αλλά τέτοιο αίτημα δεν έχει γίνει ακόμα)
Χαρακτηριστικό είναι  δημοσίευμα, που αναφέρεται μάλιστα και σε απόφαση του ISDA :
«Κάηκαν» οι κερδοσκόποι με τα CDS (TO BHMA)"
Δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός η συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων έκρινε με σημερινή της απόφαση η Διεθνής Ένωση Συμβολαίων Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) «καίγοντας» τους κερδοσκόπους που είχαν ποντάρει στη χρεωκοπία της χώρας.





Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.