Ποιο είναι το αίτημα της εποχής ;;

Ποιο είναι άραγε το αίτημα της εποχής..;;
Eίναι ένα σοβαρό ερώτημα που μας ταλανίζει όλους...
Μην είναι η είναι η εξεύρεση εργασίας, μην είναι η αποφυγή των λουκέτων, μήπως είναι ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας, μήπως είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη απομάκρυνση της τρόικας ;;
Όχι αγαπητοί μου, δεν είναι τίποτα από όλα αυτά...
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιο είναι κατά τον κ. Παπανδρέου, το αίτημα της εποχής.

Η ανάγκη σοβαρής περιφερειακής  και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται  το αίτημα της εποχής.
Η ανάγκη σοβαρής περιφερειακής  και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται  το αίτημα της εποχής. Αίτημα, που αγγίζει από την ασφάλεια και τη σιγουριά των πολιτών μας, μέχρι τη φύση και την ποιότητα των δημοκρατιών μας. Αφορά, σε τελική ανάλυση, στο βασικό δικαίωμα των λαών και πολιτών να αποφασίζουν καθοριστικά για το μέλλον τους, σε αντίθεση με το να αφεθούν – να αφεθούμε – σε διεθνείς εξελίξεις, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμία αρχή, χωρίς σεβασμό σε αξίες και με απρόβλεπτες συνέπειες για την υπόσταση όλων μας. Να αφεθούμε δηλαδή έρμαιοι σε μια σύγχρονη βαρβαρότητα, αντί να ορίσουμε εμείς το μέλλον μας, βασισμένο σε κοινές αρχές και διαδικασίες.
Το αίτημα για την  ανάγκη μιας ισχυρής πολιτικής διακυβέρνησης  σε περιφερειακό επίπεδο, ο Ελληνικός  λαός, η Ελλάδα και, βεβαίως, κάθε πολίτης, το έζησε και το ζει τον τελευταίο  καιρό με μεγάλη ένταση, μέσα από την οικονομική κρίση.

Αυτά και άλλα πολλά ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στην ημερίδα των Ελλήνων Πρέσβεων του Υπουργείου Εξωτερικών.


Σχόλια