Οι αντιφάσεις Παπανδρέου – Δρούτσα για το Ίδρυμα Καντάφι και ένα σημαντικό στοιχείο

Δεκέμβριος 2010, ο κ. Παπανδρέου απουσιάζει από συνεδρίαση του Ιδρύματος στο Λονδίνο λόγω υποχρεώσεών του στην Αθήνα ως πρωθυπουργού. Πως το ήξεραν στο Ίδρυμα; Η Αθήνα τους το είπε; Αφού δεν ήξερε, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παπανδρέου ότι ήταν μέλος. Από το μυαλό του το έβγαλε ο γιος του Καντάφι που προήδρευε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει ή όχι εμπλοκή του Πρωθυπουργού στο Ίδρυμα Καντάφι; Έχει η ΝΔ στοιχεία για να αποδείξει την εμπλοκή Παπανδρέου, διότι χθες ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό.
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να σας πω. Από τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός χθες, αλλά και από τα όσα απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις στις 3 Μαρτίου- αν δε απατώμαι- στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δρούτσας, για το συγκεκριμένο θέμα, προκύπτουν αρκετές και σοβαρές αντιφάσεις. Και θα σας εξηγήσω γιατί. Ο κ. Δρούτσας, στις 3 Μαρτίου, αν δεν απατώμαι, στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, όταν ρωτήθηκε από τους συναδέλφους τον κ. Αντώναρο και τον κ. Βαρβιτσιώτη για το συγκεκριμένο θέμα, είπε -παρουσία μου, ήμουνα κι εγώ εκεί- ότι ο κ. Παπανδρέου....
παραιτήθηκε από αυτή τη θέση, από τη θέση στο Συμβούλιο του Ιδρύματος Καντάφι, μετά την έναρξη της εξέγερσης στη Λιβύη. Χτες, στη Βουλή ο Πρωθυπουργός -τον ακούσαμε όλοι να λέει- ότι αυτό έγινε εν αγνοία του. Δηλαδή τοποθετήθηκε εκεί εν αγνοία του κι ότι εν πάση περιπτώσει δεν είχε σχέση με αυτή την υπόθεση. Αυτό κατάλαβα, αυτό άκουσα να λέει, κι αυτό είδα και στα πρακτικά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα να καταλάβω ότι δεν σας πείθουν…
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι οι αντιφάσεις είναι προφανείς μεταξύ των όσων είπαν ο κ. Πρωθυπουργός και ο κ. Δρούτσας. Και πρέπει η ίδια η κυβέρνηση που δημιουργεί τις αντιφάσεις αυτές σε σχέση με τη συμμετοχή ή μη συμμετοχή του κ. Πρωθυπουργού, η ίδια η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αλήθεια και να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παναγιωτόπουλε, για να το κλείσουμε αυτό το θέμα. Δεν σας πείθουν οι απαντήσεις του Πρωθυπουργού, από ό,τι καταλαβαίνω, αλλά δεν έχετε και στοιχεία για κάτι διαφορετικό.
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα λεπτό. Οι απαντήσεις που έδωσε χθες ο Πρωθυπουργός δεν πείθουν τον κ. Δρούτσα, κατ’ αρχήν. Διότι ο κ. Δρούτσας, όπως σας είπα, δήλωσε άλλα πράγματα. Λοιπόν, πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει ποια είναι η θέση της στην συγκεκριμένη υπόθεση….
Περιμένουμε λοιπόν, από την κυβέρνηση να αρθεί αυτή η αντίφαση και να μάθουμε, επιτέλους, ποια είναι η αλήθεια. Και σας είπα, ότι η ΝΔ θέτει το θέμα παρεμπιπτόντως. Αλλά είναι ένα θέμα το οποίο προέκυψε και το θέτει με αίσθημα ευθύνης και ανταποκρινόμενη στο δημοκρατικό καθήκον, που της ανέθεσε ο Ελληνικός λαός, να κάνει κοινοβουλευτικό έλεγχο, πολιτικό έλεγχο της κυβέρνησης και να ασκεί αντιπολίτευση με υπευθυνότητα, χωρίς ακρότητες και χωρίς υπερβολές. Αντιπολίτευση, όμως, ουσίας.
Νεότερα στοιχεία υποδεικνύουν την αλήθεια
Για όποιον αμφιβάλλει στοιχεία για το έγγραφο της εικόνας θα βρει εδώ
http://www.gicdf.org/index.php?option=com_content&view=article&id=403:resolutions-of-the-board-of-trustees-of-the-gaddafi-international-charity-and-development-foundation-annual-meeting-london-uk-14-15-december-2010&catid=3:thenews&Itemid=55

Και ιδού μια ακόμα επιβεβαίωση: Όπως επίσης αναφέρεται στο site το Ιδρύματος Καντάφι, ένα χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου εκλήθη να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Ιδρύματος Καντάφι αλλά όμως δεν παρέστη πάλι λόγω των καθηκόντων του στην Αθήνα. Πως το ήξεραν όμως στο Ίδρυμα ότι είχε  ανειλημμένες  υποχρεώσεις; Τους ενημέρωσε η Αθήνα; Αφού δεν ήξερε ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν μέλος του Ιδρύματος. Μόνος του τα έγραφε ο Καντάφι; Τα έβγαζαν από το μυαλό τους;
Τι λέει το έγγραφο
SAIF AL-ISLAM GADDAFI ATTENDS THE FIRST MEETING OF THE BOARD OF TRUSTEES’ MEMBERS
Tuesday, 15 December 2009
The first meeting of the members of the Board of Trustees of the Gaddafi International Charity and Development Foundation (GICDF) was held on Monday, 14 of December, in Tripoli, in the presence of Saif al-Islam Gaddafi, and the members of the Board, which includes a number of prominent international experts specialized in various humanitarian fields, such as American thinker, Benjamin Barber and Richard Roberts, a 1993 Nobel laureate in Medicine and Physiology, the Chairman of the Board of Scientific Advisors at NCBI Foundation, Libyan thinker and writer Dr. Sallabi, Korean peace activist Chung Hwan Kwak, José de Vinci, ex-spokesperson of the Philippine House of Representatives, Peruvian economist, Hernando de Soto, who currently chairs the Institute for Liberty and Democracy in Peru, the Executive Director of GICDF, and the trustees and executive directors of the associations affiliated to it.
It should be noted that the meeting convened in the absence of Giulio Andreotti, former Italian Prime Minister, for health reasons, and George Papandreou, Leader of the Greek PASOK party due to the current concerns of the Greek government.
During the meeting, the attendees reviewed the annual report, the Foundation’s financial audit’s report, and the reports of affiliated associations, and especially the Human Rights Society, the Libyan National Society for Anti-drugs Mental Stimulants, The De-mining Society, and the Brothers of the South Society. During the opening session, an overview was given of the work of the Foundation and associations, and its activities in various fields.
It should be noted that this meeting takes place during the period December 14-15, 2009.
http://www.gicdf.org/
Antinews.gr 


Σχόλια

  1. http://www.youtube.com/watch?v=2K14qx3IKe8&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=t2F9PnF_VCg

    όταν τα πράγματα γίνονται σουρεαλιστικά, εγώ το ρίχνω σε περιεργη μουσική. Για τους ισχυρισμούς του ΓΑΠ προτείνω την Μισιρλού. Την ορίτζιναλ με την Γλυκερία, την έβγαλαν από το γιου τουμπ. Αλλά βρήκα την εκδοχή από το Παλπ Φίξιον και μία άλλη ( λίγο πιο άσεμνη)

    Για τους ισχυρισμούς που έκαναν τα Νέα για μένα, τους έβαλα το surfin' bird

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.