Καντάφι: «Ετοιμαστείτε για μακροχρόνιο πόλεμο»


Την πεποίθησή του ότι θα επικρατήσει στην στρατιωτική εμπλοκή με τις δυνάμεις της Δύσης εξέφρασε ο Λίβυος πρόεδρος, επισημαίνοντας τη συμπαράσταση που βλέπει στο πρόσωπο των Ισλαμιστών, Χριστιανών, Αράβων και Ευρωπαίων.
«Η ήττα της Δύσης είναι αναπόφευκτη» λέει ο Καντάφι στο «διάγγελμα πολέμου» του το μεσημέρι της Κυριακής, με το οποίο καλεί τους Λίβυους στα όπλα την στιγμή που οι δυτικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη λιβυκή αεράμυνα.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε τη χώρα μας, θα την απελευθερώσουμε» λέει ο Λίβυος ηγέτης, που αναφέρει ότι οι επιθέσεις της Δύσης ισοδυναμούν με τρομοκρατική επίθεση -από την οποία, μάλιστα, η Λιβύη «θα βγει ενισχυμένη».
Προσπαθώντας να κινητοποιήσει όσες δυνάμεις απομένουν στο λιβυκό καθεστώς, ο συνταγματάρχης ανέφερε ότι όλοι «οι Λίβυοι πιάνουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα», υποσχόμενος στη Δύση έναν πόλεμο διαρκείας.
Χιλιάδες υποστηρικτές του Μουαμάρ Καντάφι έχουν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το σπίτι του
Βρετανικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν επιθέσεις στη Λιβύη στη διάρκεια της νύχτας και κυρίως σε περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.
“Η πλειονότητα των στόχων ήταν στην περιοχή της Τρίπολης”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Τζον Λόριμερ, εκπρόσωπος των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.
Παράλληλα, η Γαλλία συνεχίζει τις αεροπορικές της επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Καντάφι και σήμερα, ανακοίνωσε πηγή των ενόπλων δυνάμεων.
“Οι γαλλικές επιχειρήσεις συνεχίζονται. Τα γαλλικά αεροσκάφη είναι έχουν λάβει θέσεις”, είπε η πηγή.
Tουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης από τις δυνάμεις του Καντάφι στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya επικαλούμενο ιατρικές πηγές.
Η επίθεση στην πόλη πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση.
Οι βομβαρδισμοί στρατιωτικών στόχων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι από το διεθνή συνασπισμό διεκόπησαν σήμερα το πρωί στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι κάτοικοι της Βεγγάζης που την εγκατέλειψαν χθες εξαιτίας των σφοδρών πυρών που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Καντάφι, έχουν αρχίσει να επιστρέφουν.

http://www.antinews.gr/2011/03/20/92132/


Σχόλια