Αύριο οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις

Oι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις αναμένεται να αναρτηθούν αύριο στα λύκεια της χώρας, όπως έχει ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας.
    Στο μεταξύ άρχισε να “τρέχει” η προθεσμία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στην επιλογή για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, την περασμένη Παρασκευή και θα λήξει στις 28 Ιουνίου. Πολλοί όμως είναι οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς η διαδικασία φέτος θα είναι νέα, και θα γίνεται μόνο μέσω του διαδικτύου.
Αυτό, θεωρούν ότι απαιτεί χρόνο για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη διαδικασία, καθώς η επιλογή σπουδών, είναι, όπως λένε, μία απο τις σημαντικότερες της ζωής τους.

    Σύμφωνα με πολλούς υποψήφιους πάντως, οι επιλογές τους θα γίνουν με βάση τις βαθμολογίες τους, την απόσταση της σχολής από τον τόπο κατοικίας τους καθώς και την γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση.

    Να σημειωθεί ότι φέτος έχουμε σημαντικούς περιορισμούς στις μετεγγραφές, με αποτέλεσμα σε όποια σχολή επιτύχουν οι υποψήφιοι στην περιφέρεια εκεί θα παραμείνουν.

    Επίσης πολλές οικογένειες δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα, να συντηρήσουν δεύτερο σπίτι στην περιφέρεια. Όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με τη μείωση του αριθμού εισακτέων, φαίνεται πως θα επηρεάσουν σημαντικά τη διακύμανση των βάσεων. Πολλοί εκτιμούν ότι θα παρατηρηθούν πτώσεις σε περιφερειακά Ιδρύματα, κατά κύριο λόγο, ενώ δεν αποκλείονται αυξομειώσεις εσωτερικά στις σχολές κάθε πεδίου.
ΑΠΕ

Σχόλια