Citigroup: "Βλέπει" εκλογές στην Ελλάδα μέσα στο 2011

Περαιτέρω παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα και ημι-εθελοντική μετακύλιση χρέους (rollover), προκειμένου να διασφαλιστεί η αποφυγή «σκληρής αναδιάρθρωσης» βραχυπρόθεσμα, αναμένει η Citigroup, σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 22 Ιουνίου. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι πιθανότητες η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες πριν από το τέλος του έτους, είναι εξαιρετικά αυξημένες.
Όπως σημειώνει ο οίκος, οι πιθανότητες για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους με haircut για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία παραμένουν ιδιαίτερα υψηλές.

“Οι λεπτομέρειες που διαθέτουμε γύρω από νέο πακέτο λιτότητας της Ελλάδας δεν είναι αρκετές, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολος στην παρούσα φάση ο υπολογισμός του αντίκτυπου που αυτό θα έχει στην ανάπτυξη της χώρας», σημειώνει στην έκθεσή της η Citi.
Όπως επισημαίνει, τα στοιχεία της κεντρικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό μέχρι το Μάιο δείχνουν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα έως το τέλος του έτους ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εκτός και αν επιτευχθεί τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή κατά το β’ εξάμηνο του 2011. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, είναι εξαιρετικά απίθανο, σύμφωνα με τη Citi, δεδομένης της τρέχουσας πολιτικής αναταραχής στο εσωτερικό της χώρας με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές, και μάλιστα πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, να είναι εξαιρετικά αυξημένες.
Επιπλέον, αναφορικά με την Ισπανία, ο οίκος υπογραμμίζει ότι οι μεσοπρόθεσμες οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας είναι πιο αδύναμες από ότι τιμολογεί σήμερα η αγορά.


http://www.capital.gr/News.asp?id=1224534


Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια

  1. αλληθια μπορω να γραψω οτι θελω αρκει να μην παραβιαζω τα παραπανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.