Σαμαράς: Ούτε βήμα πίσω

Πιέσεις στον Α. Σαμαρά για συναίνεση

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τις έντονες πιέσεις και επικρίσεις των συναδέλφων του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για το θέμα της συναίνεσης

Το κλίμα για τον Αντώνη Σαμαρά είναι ιδιαίτερα αρνητικό μετά και τα πρόσφατα επικριτικά δημοσιεύματα, κυρίως γερμανικών εφημερίδων, που συχνά χρησιμοποίησαν μάλιστα βαρύς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ. Στο θέμα επανέρχονται σήμερα οι βρετανικοί Financial Times που φιλοξενούν και συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.
Ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει τα γνωστά επιχειρήματα του περί μείωσης των φόρων.. επικαλούμενος φιλοσοφικές ρήσεις του Αριστοτέλη, και κάνει απολύτως σαφές πως δεν θα συναινέσει “στην χορήγηση του φαρμάκου που σκοτώνει τον ασθενή”. Ωστόσο, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα, η επιχειρηματολογία του δεν φαίνεται να πείθει τους πιστωτές της Ελλάδας οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Και η οργή τους επικεντρώνεται στην εμμονή του αρχηγού της ΝΔ να εξακολουθεί να αγνοεί τις παραινέσεις τους. Η συναίνεση, γραφούν οι FT, είναι για τις Βρυξέλλες η ζωτική προϋπόθεση, sine qua non, για την επιτυχία του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδος.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15184394,00.html

Σχόλια