300 παιδιά και 330 ηλικιωμένοι απ’ όλη την Θεσσαλία στις κατασκηνώσεις της Αγίας Παρασκευής Λάρισας

-Θα λειτουργήσουν από 16 Ιουλίου έως 14 Σεπτεμβρίου (τρεις περίοδοι)
-Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν στην ώρα τους και μάλιστα να φιλοξενήσουν παιδιά και ηλικιωμένους απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία, ενώ ζητήσαμε να υπάρξει και η δυνατότητα φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία»
Απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία θα προέρχονται τα αγόρια και κορίτσια καθώς και οι ηλικιωμένοι που θα έχουν φέτος την δυνατότητα να κάνουν διακοπές στις κατασκηνώσεις της Αγίας Παρασκευής Λάρισας.
Την απόφαση αυτή έλαβε η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αναστείλει τη λειτουργία των κατασκηνώσεων στην Πεύκη Τρικάλων, τη Νεράιδα Καρδίτσας και τον Άγιο Δημήτριο Λάρισας κι έτσι η κατασκήνωση της Αγίας Παρασκευής να καθίσταται η μοναδική που θα λειτουργήσει φέτος στη Θεσσαλία.

«Είμαστε απόλυτα αντίθετοι στην αναστολή λειτουργίας των κατασκηνώσεων σε μια εποχή που ολοένα και περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των διακοπών τους και κατά συνέπεια η κατασκήνωση αποτελεί διέξοδο για εκατοντάδες παιδιά. Την διαφωνία μας αυτή εκφράσαμε έγκαιρα στο Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας επισημαίνοντας ότι δεν είναι ούτε οικονομικά αποτελεσματικό αλλά ούτε κοινωνικά αποδεκτό να αποδομηθεί πλήρως αυτό που συνοπτικά λέμε κοινωνικό κράτος. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός
Τελικά το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να λειτουργήσει μια μόνο κατασκήνωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυτήν της Αγίας Παρασκευής Λάρισας.
«Παρόλο που η διαδικασία έχει καθυστερήσει, με ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου και ο προγραμματισμός ανατέθηκε στην αιρετή Περιφέρεια με τη διαδικασία του εξαιρετικά επείγοντος, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν στην ώρα τους και μάλιστα να φιλοξενήσουν παιδιά και ηλικιωμένους απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία, ενώ ζητήσαμε να υπάρξει και η δυνατότητα φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.
Όπως εξήγησε, οι κατασκηνώσεις της Αγίας Παρασκευής θα λειτουργήσουν από τις 16 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου για 150 αγόρια 6 έως 15 ετών, από 29 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου με 150 κορίτσια 6 έως 15 ετών και από 13 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου (3 περίοδοι) με 330 άτομα από ΚΑΠΗ, σύνολο 630 άτομα.

Σχόλια