Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

ΕΕ: Στοπ στην επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα;

Να σταματήσει η επαναπροώθηση προσφύγων προς την Ελλάδα ζητούν αρκετές χώρες της ΕΕ. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση των 27 υπουργών Εσωτερικών το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Αυστρία.

 «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιλύσει μόνη της τα προβλήματα αυτά», τόνισε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών ντε Μεζιέρ μετά τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 

 

Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν υπάρχει ένας «μηχανισμός αλληλεγγύης» για την υποδοχή προσφύγων από τις υπόλοιπες χώρες – μέλη. Ο ίδιος, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, απορρίπτουν το ενδεχόμενο να ανασταλεί η εφαρμογή της διάταξης Δουβλίνο ΙΙ που προβλέπει την επιστροφή των παρανόμων μεταναστών στην χώρα εισόδου τους. Αυτό που προέχει τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να εξεταστεί εάν η παρούσα κατάσταση για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα συνάδει με το ευρωπαϊκό δίκαιο. 

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6204660,00.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.