Έργα θέλουμε κ. Δρούτσα και όχι λόγια...

 "Δεν ενδίδουμε στα εθνικά θέματα παρά την κρίση"

Για διήμερη επίσκεψη βρίσκεται στο Βερολίνο ο υπΕξ Δημήτρης Δρούτσας. Χθες ο κ. Δρούτσας μίλησε στη Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής με θέμα «Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής σε συνθήκες οικονομικής κρίσης».

Η Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής (Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik) στο Βερολίνο συγκεντρώνει διπλωμάτες, οικονομικούς παράγοντες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ανθρώπους που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στη διεθνή πολιτική. Σε αυτό το κοινό μίλησε χθες το βράδυ ο υπΕξ Δημήτρης Δρούτσας για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Μιλώντας σε άπταιστα γερμανικά ο κ. Δρούτσας υποστήριξε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη που εκφράζεται από ορισμένους ότι δύσκολα μπορεί κανείς υπό αυτές τις συνθήκες να προωθήσει αποτελεσματικά τα ελληνικά συμφέροντα: «Εμείς θεωρούμε ότι και σε περιόδους κρίσης θα πρέπει δραστηριοποιείσαι επιθετικά. Την αντίληψη ότι η κρίση εγκυμονεί τον κίνδυνο να ενδώσεις στα εθνικά θέματα, νομίζω ότι την έχουμε διαψεύσει έμπρακτα με τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησής μας. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την  Τουρκία και την ΠΓΔΜ η επιθετική μας πολιτική έφερε ήδη πολύ θετικά και καλά αποτελέσματα.» Παρά τη διαλλακτική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο κ. Δρούτσας δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας στο κοινό για τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με αυτές τις δύο χώρες: η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει ενεργά την επίλυση των διαφορών μαζί τους και προωθεί την ευρωπαϊκή προοπτική τόσο της Άγκυρας, όσο και των Σκοπίων. Η προοπτική αυτή δεν πρόκειται όμως να ολοκληρωθεί πριν από την επίλυση των διμερών προβλημάτων. 
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6205345,00.html 

Σχόλιο:
Αυτό έλειπε και να ενδίδατε.
Το θέμα κ. Δρούτσα εδώ που έχουμε φτάσει είναι, τα έργα και όχι τα λόγια από τα οποία έχουμε "χορτάσει".
Έργα θέλουμε λοιπόν και όχι λόγια...

 

Σχόλια