Εννέα νεκροί στο δυστύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στην Αλβανία !!!

Τα Αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 10 νεκρούς

Εννέα νεκροί και 34 τραυματίες, από τους οποίους οι 11 πολύ σοβαρά, είναι ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε κοντά στο Τεπελένι Αλβανίας, με ελληνικό λεωφορείο. Τα αλβανικά ΜΜΕ, όμως, κάνουν λόγο για 10 νεκρούς.Ολοκληρώθηκε απο τα αλβανικά σωστικά συνεργεία, η ανάσυρση των νεκρών και των τραυματιών απο τα συντρίμμια του ελληνικού λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στο χωριό Βράτανα μεταξύ Τεπελενίου και Μπάλς.Το λεωφορείο ανήκε στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και ο οδηγός του, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είναι Έλληνας και εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο από την Αθήνα για Τίρανα με 49 επιβάτες.Έλληνες επιχειρηματίες που περνούσαν με το αυτοκίνητό τους από το σημείο βοήθησαν στην ανάσυρση μιας νεαρής, εγκύου βορειοηπειρώτισας και ενός νεαρού Αλβανού. Η κοπέλα ζει στα Γιάννενα όπου δουλεύει σε καφετέρια. Εκμεταλλευόμενη τις εκλογές είχε μεταβεί στα Τίρανα για να επισκεφθεί συγγενείς της και επέστρεφε χθες βράδυ.Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο κοντινό νοσοκομείο του Μπόλσι και στη συνέχεια οι σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία των Τιράνων.
Τα αίτια
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο σημείο ο δρόμος είναι στενός και την ώρα του δυστυχήματος είχε ξεσπάσει καταιγίδα. Διερχόμενη νταλίκα έκλεισε το δρόμο στο ελληνικό λεωφορείο και ο οδηγός του προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση πάτησε φρένο. Το βαρύ όχημα γλίστρησε στο οδόστρωμα και βρέθηκε στο κενό.

Επικοινωνία Δρούτσα-Χατζινάστο

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν κινητοποιήθηκαν οι προξενικές αρχές στο Αργυρόκαστρο. Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας επικοινώνησε με τον Αλβανό ομόλογό του Έντουαρτ Χατζινάστο.Οι αλβανικές αρχές δεν ζήτησαν συνδρομή από την Ελλάδα η οποία προσφέρθηκε να διαθέσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων στο λεωφορείο. Σε ετοιμότητα τέθηκε το νοσοκομείο Ιωαννίνων για κάθε ενδεχόμενο.Οι δύο Έλληνες επιχειρηματίες που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος είπαν ότι ήταν άμεση και μεγάλη η κινητοποίηση των αλβανικών αρχών και επί τόπου έφτασαν αστυνομικά και πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα καθώς και συνεργεία διάσωσης. 


http://epirusgate.blogspot.com/2010/11/blog-post_6178.html

Σχόλια