ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «Ο κ. Παπατόλιας χρησιμοποίησε το debate ως… κρυψώνα από τα πραγματικά προβλήματα της Θεσσαλίας»


«Καταστρατήγησε την Παρασκευή το πλαίσιο διαλόγου
που ο ίδιος είχε συμφωνήσει την Πέμπτη»


«Με αποκλειστική υπαιτιότητα του κ. Παπατόλια καταστρατηγήθηκε το πλαίσιο που είχαν συμφωνήσει οι αρμόδιοι προς τούτο συνεργάτες μας όσον αφορά τον διακαναλικό τηλεοπτικό διάλογο.
Εκφράζω τη λύπη μου που ο κ. Παπατόλιας οδήγησε τεχνηέντως τον μεταξύ μας διάλογο σε ναυάγιο, όπως είχε προαποφασίσει, προκειμένου να επιδοθεί στους γνωστούς μονολόγους του».
Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή ο υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής του ενωτικού συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» και προσθέτει:
«Από τη στάση του όλο αυτόν τον καιρό είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Παπατόλιας φοβάται την καθαρότητα, δεν αντέχει την ειλικρίνεια.
Χρησιμοποίησε τη συζήτηση περί debate για να πολώσει, να διχάσει την Θεσσαλία αλλά κυρίως να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και συναποτελούν το διακύβευμα των εκλογών όπως:
-Έχουν σταματήσει τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως ο Αχελώος, η Ε-65, ο δρόμος Τρικάλων – Λάρισας. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτά τα ζητήματα;
-Η κυβέρνηση θα χορηγήσει αποζημιώσεις – ψίχουλα των 2-3 ευρώ στο βαμβάκι παρά την τεράστια καταστροφή από πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτά τα ζητήματα;
-Ψαλιδίζεται η επιδότηση στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης με αποτέλεσμα η Θεσσαλία να χάσει πάνω από 150 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτό το θέμα;
-Τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται, οι απολυμένοι είναι χιλιάδες, η ανεργία στη Θεσσαλία ξεπέρασε το 13,1% (αύξηση κατά 5 μονάδες τον Αύγουστο), στη Νέα Ιωνία του Βόλου ένας στους 3 είναι άνεργος. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτό το θέμα;
Αντίθετα, ο κ. Παπατόλιας έβαλε πληρωμένες καταχωρήσεις στο σύνολο του τύπου για το debate. Απ’ αυτό ας βγάλουν οι πολίτες της Θεσσαλίας τα συμπεράσματά τους.
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου προτείναμε να αναλάβει το θέμα της διοργάνωσης των τηλεοπτικών κι όχι μόνο διαλόγων η διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συνδρομή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα που δυστυχώς παρατηρήθηκαν, όπως αυτό να διοργανώνονται τρία Debates σε τρεις διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς το ίδιο απόγευμα με αποτέλεσμα τον «κορεσμό» των πολιτών.
Το ίδιο προτείναμε και για την τρέχουσα εβδομάδα, παρ’ όλο που ο κ. Παπατόλιας, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις, έσπευσε με πληρωμένες καταχωρήσεις για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Αφού μετά από δίμηνη καθυστέρηση, ο κ. Παπατόλιας αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας, εξουσιοδοτήθηκαν δύο συνεργάτες μας, οι οποίοι συζήτησαν την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 στα γραφεία του κ. Παπατόλια στη νομαρχία Μαγνησίας για περισσότερες από 5 ώρες και συμφώνησαν στο εξής πλαίσιο:
-Διακαναλική σύνδεση με τα 4 ενημερωτικά κανάλια της Θεσσαλίας.
-Επιλογή 4 δημοσιογράφων-μελών της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας από τους 4 νομούς που καλύπτουν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Ως χώρο διεξαγωγής προτείναμε το Κιλελέρ ως σημείο αναφοράς των αγώνων των Θεσσαλών.
Οι όροι αυτοί διασφάλιζαν την αξιοπιστία της ελευθεροτυπίας και της ισονομίας των 4 νομών.
Δυστυχώς οι όροι αυτοί με υπαιτιότητα του κ. Παπατόλια καταστρατηγήθηκαν. Απέκλεισε το μοναδικό κανάλι της δυτικής Θεσσαλίας και δημοσιογράφους από τους 4 νομούς δείχνοντας ότι αδυνατεί ή δεν θέλει να σκεφτεί με πανθεσσαλική αντίληψη και παραμένει εγκλωβισμένος σ’ ένα στείρο και αδιέξοδο τοπικισμό.
Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω την θέση που από την αρχή είχα θέσει:
Για μένα το debate είναι βήμα/μέσο διαλόγου με στόχο την ενημέρωση των πολιτών κι όχι… πεδίο μάχης, στίβος κοκορομαχίας ή… κρυψώνα ώστε να μην γίνεται συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα της Θεσσαλίας.
Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Παπατόλιας σιώπησε, δεν έδωσε απαντήσεις για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν κάθε οικογένεια στη Θεσσαλία.
Κι είναι εκκωφαντική η σιωπή του…
Σιώπησε και επιχείρησε να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον των πολιτών επειδή έχει κρυφή ατζέντα:
-την επιβολή νέων φόρων και εισφορών στους Θεσσαλούς,
-την κατάργηση υπηρεσιών του τομέα της κοινωνικής πρόνοιας,
-τις απολύσεις
-την υπονόμευση των αγώνων των Θεσσαλών».

Σχόλια

  1. Αυριο αποφασιζω για περιφερειαρχη.
    Περιμενω απαντηση για τις πιο κατω αναρτησεις
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_3940.html
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_6273.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασε την ανάρτηση του τρομακτικού για να μη νομίζεις ότι σε ξέχασα.

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_479.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστω πολυ για την διευκρινηση, αλλα η αναρτηση ηταν τις πρωινες ωρες 1.25 πμ και δεν την ειχα δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.