Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Σκέφτονται παράταση για την περαίωση

Αίτημα για παράταση των προθεσμιών. Μόλις 50 εκατ. εισπράχθηκαν έως τώρα 

Διαφημιστική καμπάνια με σποτάκια υπέρ της περαίωσης, ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να πείσει τους φορολογούμενους να υπαχθούν στη ρύθμιση. Η καμπάνια είναι πιθανόν να συνδυαστεί με την παράταση των προθεσμιών αφού οκτώ ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την αποδοχή ή όχι της περαίωσης τα στοιχεία δείχνουν την απροθυμία των φορολογούμενων να ενταχθούν στη ρύθμιση. Οι εισπράξεις του Δημοσίου από την περαίωση είναι πενιχρές.

εσοδα <<Πληροφορίες αναφέρουν ό,τι δεν υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ ποσό που θεωρείται μικρό αν αναλογιστεί κανείς ότι με την αποδοχή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρώνεται το 20% ή του σύνολο των φόρων της περαίωσης. Αν συνεχισθεί με τους ίδιους ρυθμούς η προσέλευση των φορολογουμένων για υπαγωγή στην περαίωση, τότε διαγράφεται σοβαρός κίνδυνος για το υπουργείο να μην καταφέρει να εισπράξει φέτος τα 700 εκατ. ευρώ που έχει υπολογίσει. Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, σε συνδυασμό με τη σωρεία λαθών που έχουν οδηγήσει σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες λειτουργούν αποτρεπτικά για τους υπόχρεους, που έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά. Συνεχίζεται το αλαλούμ για διορθώσεις λανθασμένων εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Οι εφοριακοί δεν μπορούν ακόμη να διορθώσουν τα λάθη της περαίωσης, αφού το απαραίτητο λογισμικό δεν έφθασε ούτε χθες στις Δ.Ο.Υ. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι το λογισμικό θα φθάσει στις Δ.Ο.Υ. αύριο ή μέχρι τη Δευτέρα.
ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΡΓΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.