Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Το «βρόμικο» 2010

ΟΛΙΓΑΡΚΕΣΤΑΤΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ αυτοί που χαράσσουν τη στρατηγική στο ΠΑΣΟΚ. Εν έτει 2010, την ώρα που τα υγιή στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας με αγωνία προσπαθούν να βρουν τις λύσεις στα μύρια προβλήματα, στην κυβέρνηση αποφάσισαν να γυρίσουν το ρολόι πίσω και να εφαρμόσουν μεθόδους παλαιοκομματικές, αναχρονιστικές, αποτυχημένες, μεθόδους πολιτικής διαπλοκής που μόνο στα όνειρά τους ενυπάρχουν σήμερα, για να ξεφύγουν από τις Συμπληγάδες που σχημάτισαν μόνοι τους.
Ανακάλυψαν ξαφνικά ότι με τη συνθηματολογία και την επιχειρηματολογία της δεκαετίας του ’80 θα αφυπνίσουν τους οπαδούς τους. Πού το θυμήθηκαν το «βρόμικο ’89», αλήθεια;
ΤΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ που σκαρφίστηκαν; Τόσο φτωχή είναι η φαντασία τους και προσέφυγαν στη μαύρη προπαγάνδα; Ποια η σχέση της σημερινής εποχής, των αυτοδιοικητικών εκλογών του «Καλλικράτη», όπως θυμήθηκε μόλις προχθές ο κ. Ραγκούσης,  με ό,τι είχε συμβεί τότε επί Ανδρέα; Αλλα τα σκάνδαλα με τον Κοσκωτά, άλλη η σημερινή κατάσταση που η χώρα έχει βρεθεί απέναντι σε χαώδες βάραθρο. Ποιοι είναι αυτοί, αλήθεια, που θεωρούν ότι τέτοια κόλπα θα δημιουργήσουν δήθεν αντι-δεξιά και αντι-αριστερά αντανακλαστικά, όμοια με αυτά που υπήρχαν όταν βοηθούσε η ΕΟΚ… τις τότε κυβερνήσεις με τον πακτωλό των χρημάτων και το περίφημο «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» και οι πασόκοι θα τρέξουν την Κυριακή στις κάλπες;

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ πλέον καμία απολύτως αξία τα επιχειρήματα αυτά. Οι κινήσεις του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού εκπέμπουν ηττοπάθεια, φαίνονται προς όλους τους ανεξάρτητους παρατηρητές σπασμωδικές και δείχνουν πανικό. Οι πρωτοβουλίες αυτές μόνο σε συσπείρωση δεν οδηγούν όπως μαρτυρούν στον Ελεύθερο Τύπο στελέχη του κόμματος. Αποδεικνύουν ότι στην κυβέρνηση βρίσκονται σε παντελή αδυναμία διαχείρισης ενός προαναγγελθέντος αποτελέσματος.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=14899&catid=7

1 σχόλιο:

  1. Τι να ψηφίσουμε την δεύτερη Κυριακή;
    Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα. Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα. Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
    Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού. Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.