ZETTA MAKΡΗ : ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

Σε κλίμα πανηγυρικό, με παλμό, όγκο και ενθουσιασμό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποίησε χθές στο Ξενία του Βόλου την τελευταία προεκλογική της συγκέντρωση η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή. Η μαζική προσέλευση των πολιτών είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να γεμίσει η αίθουσα και οι χώροι υποδοχής του ξενοδοχείου αλλά και ο αύλειος χώρος. Η κυρία Μακρή, η οποία διεκόπη πολλές φορές από τα παρατεταμένα και θερμά χειροκροτήματα των συγκεντρωθέντων, είπε μεταξύ άλλων ότι όλοι μαζί θα πάμε τον Βόλο μπροστά.

«Φίλες και φίλοι,
Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την συμπεριφορά των πολιτών στην επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη νέας Δημοτικής Αρχής και στο Δήμο Βόλου. 

Και παράλληλα αναπτύχθηκε μεθοδικά μια προσπάθεια διεμβόλισης των πολιτικών, κομματικών και κοινωνικών χώρων, οι αυτοδιοικητικές εκφράσεις των οποίων, που κυρίως τοποθετούνται στο χώρο της Αριστεράς, δεν μετέχουν στην τελική αναμέτρηση.
Σε ό,τι με αφορά και επειδή από μια συγκεκριμένη πλευρά εκδηλώνεται μια περίεργη και αλαζονική ιδιοκτησιακή αντίληψη επί του χώρου και των ανθρώπων που με συνέπεια και κόστος τον υπηρετούν και παράλληλα επιχειρείται η χειραγώγηση και υπαγόρευση της εκλογικής τους προτίμησης, θέλω να υπογραμμίσω ότι:
- Βεβαίως και είχα, έχω και προφανώς θα έχω στο μέλλον ιδεολογικές και πολιτικές διαφοροποιήσεις με το χώρο της Αριστεράς.
Αυτό, ωστόσο, ουδέποτε με εμπόδισε να βρίσκομαι σε ένα ανοιχτό και ειλικρινή δημόσιο διάλογο με τους ανθρώπους που την εκπροσωπούν και ανήκουν σε αυτή, κάτι που είναι ευρέως γνωστό στην κοινωνία μας. Και ασφαλώς δεν θα ζητήσω άδεια από κανένα για να συνεχίσω την πρακτική μου αυτή, απόλυτα προσαρμοσμένη στις απόψεις μου για τη λειτουργία της δημοκρατίας.
- Βεβαίως και δεν επεδίωξα να χρησιμοποιήσω και να εκμεταλλευτώ τις καλές σχέσεις που έκτισα και διατηρώ στην πορεία μου στην πολιτική σκηνή, στην ικανοποίηση προσωπικών και πολιτικών μου στόχων, όπως άλλοι απροσχημάτιστα και χωρίς δισταγμούς έπραξαν. Ο σεβασμός μου στην ιστορία και την προοπτική του χώρου και την προσωπικότητα των πολιτών που ανήκουν σε αυτόν δεν μου επιτρέπουν ούτε να το σκεφτώ.
Ωστόσο ως υποψήφια Δήμαρχος Βόλου απευθύνομαι και στον κόσμο της Αριστεράς, όπως κάνω για το σύνολο της κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής προέλευσης, ζητώντας τη στήριξή του στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, για λόγους ουσίας. Λόγους αυτοδιοικητικούς και λόγους πολιτικούς.
Το σλόγκαν - πρόσταγμα του κ. Σκοτινιώτη ότι αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο, είναι βαθιά αλαζονικό, προσβλητικό και αντιδημοκρατικό, προς ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας..
Υιοθετεί άκριτα και αβασάνιστα τη συλλογιστική των Παπανδρέου – Ραγκούση, με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα, απαξιώνει την κριτική σκέψη και την πολιτική συμπεριφορά όσων ψήφισαν διαφορετικά από εκείνον ή συνειδητά απείχαν στον πρώτο γύρο και απειλεί με κοινωνικό στιγματισμό όσους τελικά δεν συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις! Δηλαδή δεν ψηφίσουν για δήμαρχο Εκείνον!!!


Ασφαλώς και αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Όπως ψηφίσαμε και την προηγούμενη. Και πολλοί συμπολίτες ψήφισαν και Απόστολο Νάνο και Μαργαρίτη Πατσιαντά για δημάρχους και όχι ως διακοσμητικά στοιχεία που προφανώς τους θεωρεί ο κ. Σκοτινιώτης για τις εκλογικές του ανάγκες.
Το ζητούμενο είναι ποιο είδος Δημάρχου θέλουμε, τι περιμένουμε από αυτόν και τους συνεργάτες του, ποιες προσδοκίες επενδύουμε, με βάση και την προϊστορία μας στο δημόσιο βίο.
Εμείς ερχόμαστε, όπως καθαρά προκύπτει από τα αποτελέσματα, ως μια νέα αυτοδιοικητική ομάδα, ένα ευτυχές πάντρεμα έμπειρων και νέων ανθρώπων, άφθαρτων, με ικανότητες και έργο αναγνωρισμένο στην κοινωνία.
Μπορεί ο κ. Σκοτινιώτης άραγε να μας παρουσιάσει τους δικούς του; και αν το κάνει τι θα μας πει;
Ιδού αυτοί που το ίδιο τους το κόμμα τους αποδοκίμασε;
Που 20, 30 ή και 40 χρόνια δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα και σας υπόσχονται ότι θα το κάνουν τώρα;...
Να οι υπεύθυνοι που θα γίνουν οι πιο αστείοι Μεσογειακοί Αγώνες, αν τελικά γίνουν και αυτοί; Με τους αθλητές να μένουν σε κρουαζιερόπλοια γιατί αδυνατούν να κατασκευάσουν ένα Μεσογειακό χωριό;
Επιδοκιμάστε τους συνεργάτες μου που αδυνατούν να λειτουργήσουν στο Βόλο, ναι στο Βόλο, ένα κολυμβητήριο και στέλνουν τα παιδιά να προπονηθούν ακόμα και στη Λάρισα;
Η προκλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης και των τοποτηρητών της, ακόμη και σήμερα, μετά το σαφές λαϊκό μήνυμα αποδοκιμασίας της προηγούμενης Κυριακής, δείχνει ξεκάθαρα ότι συνεχίζει χωρίς φραγμούς και χωρίς ηθικές αντιστάσεις μια καταστροφική πολιτική που της υπαγορεύουν οι γνωστοί διεθνείς παράγοντες και η οποία απειλεί με πλήρη διάλυση την κοινωνία μας. Με δυο λόγια: Όχι απλώς δεν θέλησε να λάβει το μήνυμα, αλλά το έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της.
Την ίδια ώρα καλούμαστε να αγωνιστούμε για να κτίσουμε ένα νέο Δήμο, που θα έχει εξαιρετικά διευρυμένες ανάγκες, αλλά ελάχιστους πόρους, ένα στοιχείο που σκοπίμως αποσιωπάται και που παρά τους μύχιους πόθους ορισμένων εξ αντικειμένου θα αποτελέσει θέμα κοινωνικής διεκδίκησης και απαίτησης.
Το πρόγραμμά μας καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο ενός παραδοσιακού δήμου, αλλά κι αυτές που θα προκύψουν από τη διαμόρφωση της σύγχρονης πραγματικότητας, σε ένα ορίζοντα δεκαετίας. Είναι ένα πρόγραμμα σοβαρά μελετημένο και σχεδιασμένο, λειτουργικό και με στόχευση να είναι αποτελεσματικό και υλοποιήσιμο.
Υδροδοτικό, ατμοσφαιρική ρύπανση, κυκλοφοριακό, περιβάλλον, είναι μεγάλα και χρόνια προβλήματα που απαιτούν παρεμβάσεις και λύσεις και ήμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα.
Όμως πρώτα και πάνω από όλα θέτουμε το νοικοκύρεμα και τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου..
Βάζουμε τέλος στη σπατάλη, στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και δεσμευόμαστε με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό για τη διαφανή, χωρίς καμιά σκιά, διαχείρισή του. Προσωπική μου δέσμευση να σεβαστώ και το τελευταίο ευρώ του πολίτη ώστε τα χρήματα του Δήμου Βόλου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών.
Στο θέμα της έντιμης και χρηστής διαχείρισης είμαι κάθετη : θα δώσουμε οριστικό τέλος στις άσκοπες σπατάλες και θα φροντίσουμε με οργάνωση και σοβαρότητα οι δημοτικοί πόροι να αξιοποιηθούν  στο έπακρο.
Στόχοι άμεσοι, εφικτοί, που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής όλων.
Κορυφαία ωστόσο όμως στα ενδιαφέροντα μας η άσκηση κοινωνικής παρέμβασης και  πολιτικής. Σήμερα - περισσότερο από ποτέ -  απαιτεί το αμέριστο ενδιαφέρον όλων μας. Εχουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων και ενεργειών τόσο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, όσο και για τις νέες που δυστυχώς δημιουργούνται με την άσκηση της αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής του Μνημονίου.
Για όλους αυτούς τους λόγους αυτούς, απευθυνόμενη στο σύνολο της κοινωνίας, καλώ τους συμπολίτες μας να συστρατευθούν μαζί μας και να δώσουν συντριπτικές απαντήσεις σε εκείνους που ανέλαβαν συνειδητά το ρόλο του Δούρειου Ίππου για να περάσει η γνωστή καταστροφική κυβερνητική πολιτική, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν κλίμα διχασμού και απομονωτισμού.»

 Η Ζέττα Μακρή εξέφρασε την βεβαιότητα ότι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, η μεγάλη νίκη που θα πετύχει δεν θα ανήκει μόνο στην ίδια και τον συνδυασμό της ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ αλλά κυρίως σε όλους τους πολίτες του Βόλου. «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε τον Δήμο με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις την διεκδίκηση όλων όσων η πόλη και οι πολίτες της δικαιούνται.Όλοι μαζί θα κάνουμε το όραμα πράξη» είπε η Ζέττα Μακρή.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.