Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα: Υψηλότερο έλλειμμα και νέες απεργίες»

είναι ο τίτλος της αυστριακής εφημερίδας Der Standard για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010, το οποίο θα αγγίξει φέτος περίπου το 9,3% και όχι το 7,8%, όπως προέβλεπε το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2011. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το οριστικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 αναμένεται στις 18 Νοεμβρίου και καταλήγει:
«Οικονομικοί αναλυτές φοβούνται μήπως με τα νέα δεδομένα υποχρεωθεί η Ελλάδα να κάνει νέες περικοπές, γεγονός που θα έπνιγε στην κυριολεξία την όποια οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Οι επιπτώσεις ενός νέου πακέτου περικοπών θα ήταν καταστροφικές, υποστηρίζει ο Diego Iscaro από την εταιρεία IHS Global Insight και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες μιας περαιτέρω συρρίκνωσης της οικονομικής ανάπτυξης.
Οι ανησυχίες αυτές αντικατοπτρίζονται ήδη στις χρηματαγορές. Το ‘καπέλο’ επικινδυνότητας των ελληνικών ομολόγων δεκαετίας έφθασε τις 912 μονάδες.
Για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα η κυβέρνηση Παπανδρέου έκοψε ήδη γύρω στο 15% τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, αύξησε τη φορολογία και πάγωσε τις συντάξεις.

Εναντίον όλων αυτών των μέτρων τα συνδικάτα σχεδιάζουν στο δημόσιο τομέα κινητοποιήσεις στο τέλος του μήνα. Η ΑΔΕΔΥ απαιτεί από την κυβέρνηση να αποκλείσει τις απολύσεις, ενώ η ΓΣΣΕ καλεί σε 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου.
Οι κινητοποιήσεις που έγιναν όμως στο πρόσφατο παρελθόν έδειξαν ότι φθίνει συνεχώς η συμμετοχή των εργαζόμενων σε αυτές.»

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6218826,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.