Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:Καλώ τους συνδημότες μου, να καταψηφίσουν τον μεγάλο απόντα από τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τελευταία οκταετία

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν 15 ημέρες έγινε κάτι πρωτοφανές.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η ίδια η Κυβέρνηση, κάλεσε τον Ελληνικό Λαό να ψηφίσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, όχι «αυτοδιοικητικά» αλλά «πολιτικά»!
Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση, ειδικά για την πολιτική της σχετικά με την υπογραφή του αντιλαϊκού «Μνημονίου» και την επιτήρηση της χώρας μας από το Δ.Ν.Τ.!
Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να προχωρήσει από την ερχόμενη Δευτέρα κάτω από τις επιταγές της «Τρόικα», σε νέα, ακόμη πιο αντιλαϊκά μέτρα από αυτά που ήδη έχει πάρει.
Ο Λαός, έδωσε  την απάντησή του την προηγούμενη Κυριακή.
Αποδοκίμασε- κατά γενική ομολογία- την πολιτική του «Μνημονίου».
Αποδοκίμασε τους υποψηφίους του «Μνημονίου».
Απαγόρευσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα μετά τις επαναληπτικές εκλογές τις ερχόμενης Κυριακής.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα.
Παρά την αποδοκιμασία των υποψηφίων Δημάρχων – υποστηρικτών της σκληρής κυβερνητικής πολιτικής, ο Πρωθυπουργός με προσωπικές του δηλώσεις, ερμήνευσε την ψήφο του Ελληνικού Λαού ως ψήφο εμπιστοσύνης, ως εξουσιοδότηση για νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα.
Είναι ανάγκη λοιπόν να δοθεί από τον Λαό την ερχομένη Κυριακή άλλη μία απάντηση, ακόμη πιο ξεκάθαρη, απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική του «Μνημονίου».
Αν δεν το κατάλαβε η Κυβέρνηση την πρώτη Κυριακή, πρέπει να το καταλάβει την δεύτερη.
Πρέπει η αποδοκιμασία των υποψηφίων που στηρίζουν τα νέα μέτρα εις βάρος των απλών πολιτών να είναι απόλυτη.
Το ΟΧΙ στους υποψηφίους της κυβερνητικής παράταξης, είναι ΟΧΙ σε νέα οικονομικά μέτρα, ΟΧΙ σε μέτρα που ήδη έχουν γονατίσει τον Ελληνικό Λαό και έχουν εκτινάξει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη.
Μήπως όμως πέρα από το μήνυμα όσων αφορά τα σκληρά οικονομικά μέτρα, πρέπει να στείλουμε και ένα μήνυμα αποδοκιμασίας για την πολιτική της Κυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της Αυτοδιοίκησης;
Πιστεύω ότι ναι.
Και αυτό διότι η Αυτοδιοικητική πολιτική της Κυβέρνησης – τους τελευταίους 12 μήνες-  μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω.
Τα χρόνια που οι Κυβερνήσεις υπεξαιρούσαν θεσμοθετημένους πόρους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με άμεσο αποτέλεσμα να μην μπορεί ο κορυφαίος αυτός θεσμός να ανταποκριθεί στις τεράστιες τοπικές ανάγκες, αλλά και στις απαιτήσεις των καιρών.
Θα πρέπει λοιπόν ο Λαός καθώς βαδίζουμε ήδη προς τις κάλπες να γνωρίζει ότι η σημερινή Κυβέρνηση περιέκοψε με την έναρξη του 2010 κατά 40% την «τακτική επιχορήγηση» των ΟΤΑ, κατά 60% το επενδυτικό πρόγραμμα «ΣΑΤΑ» και κατήργησε το άλλο επενδυτικό πρόγραμμα της Τ.Α. των «ΘΗΣΕΑ», με αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των Δήμων να έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και τελικά ο μεγάλος χαμένος να είναι ο ίδιος ο Πολίτης, ο απλός Δημότης.
Θα πρέπει ακόμη ο Λαός να γνωρίζει, ότι το «Μνημόνιο» περιλαμβάνει νέο οικονομικό στραγγαλισμό της Τ.Α., ύψους 3 δις € στα επόμενα  τρία χρόνια.
Είναι φανερό, ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην πολιτική αυτή.
Γιατί αυτή η πολιτική, οδηγεί την Τ.Α. σε πλήρη μαρασμό και τελικά στην εξαφάνιση.
Οδηγεί στην εξαφάνιση την πιο κοντινή στον πολίτη εξουσία, εξουσία στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος.
Πρέπει λοιπόν να αντιδράσουμε.
Εκτός από το «πολιτικό», πρέπει να στείλουμε και ένα «αυτοδιοικητικό» μήνυμα στην Κυβέρνηση, μέσα από την ψήφο μας την ερχομένη Κυριακή.
Δεν πρέπει από το αποτέλεσμα των εκλογών η Κυβέρνηση να βγάλει το συμπέρασμα, αφενός μεν ότι μπορεί να προχωρήσει σε νέα οικονομικά μέτρα, σε νέες φορολογίες, σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε νέα ανεργία, αφετέρου δε να προχωρήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση και συρρίκνωση της Τ.Α.
Καλώ λοιπόν τους συμπολίτες μου – ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης – να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να ψηφίσουν με γνώμονα το αποκλειστικό  συμφέρον τους.
Το συμφέρον τους το οικονομικό και το συμφέρον τους  το αυτοδιοικητικό.
Να βάλουν ένα φρένο με την ψήφο τους στην απάνθρωπη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Λαού.
Να βάλουν ένα φρένο με την ψήφο τους στην πολιτική που οδηγεί σε μαρασμό τον θεσμό της Τ.Α. και απομακρύνει τον πολίτη από την εξουσία.
Καλώ τους συμπολίτες μου να καταψηφίσουν τους υποψηφίους που στηρίζουν τα αντικοινωνικά και αντιαυτοδιοικητικά μέτρα της Κυβέρνησης.
Μόνον έτσι θα πάρει το μήνυμα η Κυβέρνηση.
Μόνο έτσι θα μπει ένας φραγμός στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα, αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής.
Μόνο έτσι θα ανοίξει κάποιο παράθυρο ελπίδας, για μια Αυτοδιοίκηση με δυνατότητες να σταθεί κοντά στον Πολίτη, για μια Αυτοδιοίκηση που θα μπορεί να στηρίζει κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας.
Εδώ στον Δ.Θ., καλώ τους συνδημότες μου, να καταψηφίσουν τον μεγάλο απόντα από τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τελευταία οκταετία, τον υποψήφιο που δεν στήριξε κανένα έργο της Θεσσαλονίκης μας, τον υποψήφιο που ήθελε να γκρεμίσει το Νέο μας Δημαρχείο και να επιστρέψουμε στο Καραβάν-Σαράι, τον υποψήφιο με τις γνωστές ρατσιστικές απόψεις για συγκεκριμένους συμπολίτες μας, τον υποψήφιο που δεν προσυπέγραψε κανένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό, τον μεγάλο υποστηρικτή του «Μνημονίου»,  να καταψηφίσουν τον κ. Γιάννη Μπουτάρη.
Καλώ τον Λαό της Θεσσαλονίκης να πάρει την ερχομένη Κυριακή υπεύθυνη θέση και ψηφίζοντας Κ. Γκιουλέκα να καταδικάσει όλες αυτές τις πρακτικές που τελικά φρενάρουν την πρόοδο της πόλης μας και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας.




Σχόλια