Για πρώτη φορά ψηφίσαμε ελεύθερα και δημοκρατικά..


"Για πρώτη φορά, οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν, ελεύθερα και δημοκρατικά, ποιος θα διοικεί την Περιφέρειά τους, ποιος θα διοικεί τους νέους ενισχυμένους Δήμους."

Το ακούσαμε και αυτό στη χθεσινή δήλωση του κ. Πρωθυπουργού.
Πρέπει λοιπόν να είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, τυχεροί και ευγνώμονες που μας έδωσε ο κ. Παπανδρέου αυτήν την ευκαιρία.
Δηλαδή τόσα χρόνια δεν επιλέγαμε ελεύθερα και δημοκρατικά ;
Tι υπονοεί άραγε ο κ. πρωθυπουργός;
Οι προηγούμενες εκλογές δεν ήταν δημοκρατικές;
Μετά τον Κολόμβο που ανακάλυψε την Αμερική, ο κ. Παπανδρέου ανακάλυψε την ελεύθερη και δημοκρατική επιλογή υποψηφίων. 

Σχόλια

  1. Μάλλον έχει μπερδέψει ο ΓΑΠ τα περί ελεύθερης ψήφου. Και μετά θέλει να μην γίνεται κριτική και να μην σχολιάζουν τα ελληνικά του!!!
    Κατ' εμέ ο εκβιασμός του ΓΑΠ απέδωσε για το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διατηρήσει ένα ποσοστό, το οποίο σύμφωνα με τις δικές τους αναλύσεις είναι ψήφος εμπιστοσύνης και συνέχισης της πολιτικής τους.
    Αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει για τους παρακάτω λόγους:
    1. Υπήρξαν δύο άξωνες αντιμνημονιακής πολιτικής. Η ψήφος ενάντια στο μνημόνιο και η ψήφος ενάντια στα μέτρα και στην πολιτική εφαρμογής του μνημονίου.
    2. Υπήρξαν πολλοί που δεν προσήλθαν στις κάλπες, γιατί να μεν ήθελαν να καταψηφήσουν την πολιτική εφαρμογής του μνημονίου, αλλά φοβήθηκαν διότι ή δεν μπόρεσαν εγκαίρως να αξιολογήσουν αν μια πιθανή αποσταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού της Χώρας θα είχε χειρότερες ή καλήτερες επιπτώσεις από αυτές που θα ακολουθήσουν, ή φοβήθηκαν ότι δεν θα καταχωρηθεί η ψήφος τους ως ψήφος ενάντια στην πολιτική εφαρμογής του μνημονίου. Προτίμησαν λοιπόν να δείξουν την αντίθεσή τους με την αποχή.
    Δεν περιμέναμε να πουν κάτι άλλο οι κυβερνόντες γιατί ούτε την πρόθεση αλλά ούτε και την έγκριση των δανειστών μας είχαν για να οδηγήσουν τον τόπο σε εκλογές.
    Η αλήθεια είναι όμως μόνο μία. Η αλαζωνία των κυβερνόντων εκτιμώ ότι θα μας οδηγήσει βαθύτερα στην ύφεση και σε μεγαλήτερα δεινά για τον τόπο.
    Γι' αυτό μία διέξοδος πλέον μένει, αφού το δήλημα των εκλόγών έχει εκλείψει.
    Όσοι δεν προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή, να προσέλθουν και να καταψηφήσουν τους εκπροσώπους του μνημονίου, χωρίς φόβο πλέον. Μήπως και μετριασθεί η αλαζωνεία των κυβερνόντων και αποφασίσουν να εξετάσουν για εφαρμογή προτάσεις και άλλων κομμάτων, για το καλό του κοσμάκη.
    Από Πειραιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε φιλε ποσα θελεις να μας τρελλανεις. Εχεις ξαναψηφισει ποτε για περιφερειαρχη μεχρι εχθες ? Οι περιφερειαρεχες δεν οριζονταν απο την εκαστοτε κυβερνηση ? Εχεις ξαναψηφισει ξανα διευρυμενους δημους ?
    Για μια φορα το ειπε καθαρα ο ΓΑΠ και εσυ πας να μας τρελλάνεις. Ειπαμε δεξιοι αλλα οχι και ετσι.
    Οσο για εκλογες καντε υπομονη για ακομα τρια χρονια. Ωραια σας την εφερε ο Γιωργακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου όταν ο ίδιος ο ΓΑΠ θέτει το δίλλημα για πρόωρες εκλογές και πολιτικοποιεί τις εκλογές αυτοδιοίκησης, έσυ έχεις μείνει στο ότι πρώτη φορά ψηφίζαμε για περιφερειάρχες;
    Το ότι ο κόσμος δεν ψήφισε ή ψήφισε αντίθετα στον εκβιασμό, σε ποσοστό ανώ του 60% του εκλογικού σώματος, δεν σου λέει τίποτα;
    Όλοι αυτοί είναι δεξιοί; Σαφώς και όχι.
    Είναι δυσαρεστημένοι πολίτες όλων των παρατάξεων που απάντησαν στον εκβιασμό του ΓΑΠ.
    Αν ο ίδιος ήθελε το όποιο αποτέλεσμα να μείνει και να αξιολογηθεί σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, δεν θα έθετε το δίλλημα των εκλογών όπως το έθεσε.
    Μάθετε να διαβάζετε την δυσαρέσκεια του κόσμου και να μην εμπαίζετε τις ανησυχίες του. Μακάρι να αλλάξει μυαλά και πολιτική και να μείνει να κυβερνήσει μέχρι το τέλος της τετραετίας. Αλλά με την πολιτική που εφαρμόζει και τα συνεχή κτυπήματα στους συμπολίτες μας μικρού και μεσσαίου εισοδήματος, δεν νομίζω να τα καταφέρει.
    Στο κάτω κάτω σήμερα, όλοι οι αναλυτές λένε ότι ο λαός ψήφισε σοφά.
    Από Πειραιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πειραιωτη, αντε ψηφισε Μιχαλολιακο και ασε τα μαθηματα αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ""δημοκρατικά" δεν το σχολιάζω αλλά το "ελευθερα" για πιά ελευθερία μιλάμε;; πχ" δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε συντάξεις κλπ;;" που καμιά σχεση δεν έχουν τα δανεισθέντα με αυτές τις πληρωμές;;; (αυτό το επιβεβαίωσε και η Κατσέλη δημοσίως). Και πόσα άλλα.... Αυτή είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ συμβουλή : "'ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ - ΚΥΛΩΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ""ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ"" ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε
    Θλίβομαι που η επιχειρηματολογία σου εξαντλείται σε μία γραμμή.
    Από Πειραιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε φιλε πειραιωτη η τοποθετηση του Σαμαρα (που θα βγει σε ενα χρονο απο το μνημονιο) για αντιμνημονιακη ψηφο δεν ειναι πολιτικοποιηση του θεματος ? Ο Γιωργος εριξε το γαντι (και καλα έκανε) αλλα απο οτι ειδα κανενας δεν τολμα να το σηκωσει. Αφου λοιπον η ΝΔ ειναι κερδισμενη (κατα τον Σαμαρα) ας ζητησει εκλογες. Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε μας λεει καλλιτερα αν :
    1. Ειναι αληθεια οτι την παραλαβη των αποτελεσματων των Δημ./Περιφερειακων εκλογων (τηλεγραφηματα) εκανε η Νομαρχια Αττικης, Συγγρου 88, παρουσια του κ. Σγουρου ως νυν Νομαρχη και αποντων των εκπροσωπων των Κομματων ?
    2. Δε μας λεει γιατι οι θαυμασια μηχανοοργανωμενες υπηρεσιες του απεφυγαν να μας κανουν μια συγκριση των αποτελεσματων των Περιφερειακων Εκλογων 2010 με αυτες των Βουλευτικων 2009, περιφερεια περιφερεια - ετσι για να γελασουμε ?
    3. Δε μας λεει γιατι απεφυγε να ανακοινωνει αποτελεσματα ανα εκλογικο τμημα, π.χ. Ε.Κ. 2318 Κυψελης ? Προσωπικα μου κανουν ενα κλικ ολ' αυτα... Γιατι μονο αν δεν εχει μπει χερι σε καποια τμηματα δεν θα τους πειραζε η διαθεση των αποτελεσματων στην κριση του καθενος, και στους υπευθυνους των τμηματων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.