Η Νέα Ιωνία, η ιστορική και περήφανη προσφυγομάνα, αλλάζει οριστικά σελίδα.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες

Με την αποψινή μας συγκέντρωση φθάνουμε στο τέλος ενός μαραθώνιου προεκλογικού αγώνα, δύσκολου και επίπονου.
Ενός αγώνα που είμαι βέβαιη βλέποντας σας απόψε, εδώ, ότι στέφεται με επιτυχία.
Που μας φέρνει μια ανάσα από την τελική μας νίκη. Μια νίκη ελπίδας και προοπτικής. Σε καιρούς γκρίζους και μελαγχολικούς.
Οι εκλογές αυτές γίνονται μέσα σε πρωτόγνωρες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες και εξ αιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε
Δυστυχώς οι πολύ πρόσφατες έρευνες που υπάρχουν δείχνουν ότι η Νέα Ιωνία έχει τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία σε επίπεδο Νομού. Και το χειρότερο είναι ότι τα μηνύματα που φθάνουν είναι ακόμη πιο δυσοίωνα.
Δεν μπορούμε, δεν μας επιτρέπεται να κλείσουμε τα μάτια σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε ότι δεν ξέρουμε τι συμβαίνει σε ένα από τους πνεύμονες του νέου Δήμου που καλούμαστε να χτίσουμε από την αρχή.
Αρνούμαστε να εμπαίζουμε συμπολίτες, φίλους, γείτονες, συγγενείς για να υφαρπάξουμε τη ψήφο τους. Μιλώντας τους για το πόσο καλός είναι ο «Καλλικράτης» και πόσο καλοί ή κακοί όσοι τον ήθελαν ή όχι.
Την ώρα που οικογένειες ζουν δραματικές στιγμές να εμφανίζουμε ποταμούς δήθεν παροχών με δίκτυα προστασίας και άλλες γλυκερές υποσχέσεις, που απλώς πιστοποιούν το μέγεθος του αμοραλισμού και της αναλγησίας, που διακατέχει ορισμένους μπροστά στο πάθος τους για εξουσία...
Εμείς μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας. Απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια, διαφάνεια και εντιμότητα στους πολίτες παρουσιάζοντας την πραγματικότητα όπως ακριβώς έχει.
      Και τους καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας, να αγωνιστούμε δίπλα – δίπλα για να δώσουμε λύσεις, όπου είναι εφικτό, σε καίρια προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο της κοινωνίας μας.
   Η Νέα Ιωνία, η ιστορική και περήφανη προσφυγομάνα, αλλάζει οριστικά σελίδα.
Εντάσσεται ως πλήρες και ισότιμο μέλος στο νέο διευρυμένο Δήμο Βόλου, διεκδικώντας και απαιτώντας όσα της αναλογούν
Με τη νέα πραγματικότητα η εποχή των δανεικών και των μεταχειρισμένων μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.
    Δεν μπορεί να παρακαλά για κανένα μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο ή καμιά παλιά σκούπα για να γίνει το έργο της καθαριότητας.
Δεν μπορεί να μένουν απλήρωτοι δεκάδες εργαζόμενοι, όπως συμβαίνει ακόμα και σήμερα με τους εργαζομένους στην κοινωφελή επιχείρηση Ιωνία και να βγαίνει ο σημερινός δήμαρχος που διεκδικεί την επανεκλογή του με το συνδυασμό του κυβερνητικού υποψηφίου και να προκαλεί την κοινή λογική κάνοντας λόγο για πλεόνασμα που δήθεν αφήνει!
         Πως μπορεί να γίνεται αυτό μόνο στο μαγικό κόσμο του υποψηφίου του μνημονίου και των συνεργατών του μπορούμε να βρούμε την απάντηση
Και όμως συμβαίνουν. Με ευθύνη βεβαίως, απόλυτη και αποκλειστική, εκείνων που φρόντιζαν για την δική τους πολιτική επιβίωση και αδιαφορούσαν για την προοπτική της πόλης και των ανθρώπων της.
Το έργο που φιλοδοξούμε να αναλάβουμε και να φέρουμε σε πέρας είναι πραγματικά τεράστιο. Δύσκολο και απαιτητικό.
Και γίνεται πιο δύσκολο καθώς θα πρέπει μέσα σε οικονομικές συνθήκες ασφυξίας, να δημιουργήσουμε νέες δομές, να εξυγιάνουμε και να λειτουργήσουμε ικανοποιητικά τις ήδη υπάρχουσες.
   Να συνδυάσουμε σε ένα λειτουργικό πλαίσιο ιδιαιτερότητες και ανισότητες από τη συνένωση των νέων περιοχών και να τις κατευθύνουμε σε μια αναπτυξιακή προοπτική
  Ο περήφανος λαός της Νέας Ιωνίας δεν θέλει ελεημοσύνες και φιλανθρωπίες για να ζήσει. Καλά είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια για τις ακραίες κοινωνικά περιπτώσεις και ασφαλώς συμφωνούμε με τη λειτουργία τους.
Όμως εμείς θέτουμε ως πρώτο στόχο τη διεκδίκηση, την πίεση, την παρέμβαση για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Για να τονωθεί η αγορά, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας.
Να σταματήσουν τα λουκέτα. Να μειωθεί η ανεργία. Να γυρίσει το χαμόγελο στα χείλη του Έλληνα πολίτη.
Δεν είμαστε κυβερνητικοί υποψήφιοι για να συμμορφωνόμαστε με τις  υποδείξεις. Ζητούμε την ψήφο σας ακριβώς για να αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή του κλίματος της απελπισίας και της μιζέριας, που έχουν καλλιεργήσει.

Σχόλια