Οι κάλπες της Κυριακής κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των περιφερειακών, τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Στο ΠΑΣΟΚ χαμηλώνουν κι άλλο τον πήχυ, όπως διαβάζουμε στο Βήμα:
«Στην πραγματικότητα οι ρεαλιστές του ΠΑΣΟΚ θα είναι ικανοποιημένοι εάν καταφέρει το κόμμα τους να κερδίσει έστω και έξι περιφέρειες συνολικά, αρκεί να είναι μέσα σε αυτές και η Αττική».
Δηλαδή 6 χωρίς την Αττική ή 5 με την Αττική χάσατε κατά κράτος κύριοι; Να μη τα γυρίζουμε την Κυριακή το βράδυ, έτσι;
Πάντως άκρη δεν βγαίνει, σιγουριά δεν υπάρχει. Ότι και να πουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ότι και να προτείνουν οι τρίτοι και παρακάτω συνδυασμοί, οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και θα επιλέξουν και κατά περίπτωση. Επίσης η ισχύς της δύναμης της αντιμνημονιακής ψήφου, χωρίς διλήμματα και εκβιασμούς είναι αδύνατον να προβλεφθεί.
Όμως υπάρχουν πιθανότητες. Και το ΠΑΣΟΚ τις έχει όλες στη Δυτική Ελλάδα και τις περισσότερες στα Ιόνια. Φθάνει έτσι λογικά στις 4, με τις 2 κερδισμένες του πρώτου γύρου.
Τέσσερις έχει και η ΝΔ με  υψηλές πιθανότητες επιτυχίας: Κεντρική και Δυτική Μακεδονίας, Ήπειρο  και Θεσσαλία.
Την Πελοπόννησο το ΠΑΣΟΚ δείχνει να την αφήνει, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες του στην Αττική. Αλλά μπορεί να πρόκειται και για τακτική μη πόλωσης.
Χαμός γίνεται και στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Στερεάς Ελλάδας. Ειδικά στις δύο πρώτες η προσέλευση ή μη των ετεροδημοτών ίσως είναι καθοριστική. Στη Στερεά το προβάδισμα των 12.000 ψήφων περίπου του Κλεάρχου Περγαντά έναντι του Θανάση Χειμάρα, ανατρέπεται υπό προϋποθέσεις.
Η  Αττική χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης με ξεχωριστό σημείωμα. Τα δεδομένα αλλάζουν όχι από μέρα σε μέρα αλλά από ώρα σε ώρα. Όσο τη μελετά κανείς τόσο πείθεται για το 50-50. Μια μάχη που θα κριθεί στο νήμα, με τις λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά.
Γενικό συμπέρασμα: ελλοχεύουν εκπλήξεις. Πλην της Δυτικής Ελλάδας, καμία περιφέρεια δεν δείχνει κλειδωμένη. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα δεν αποκλείεται η επικράτηση της ΝΔ στη Στερεά ή ακόμη και στο Ιόνιο και να χαθεί το Βόρειο Αιγαίο ή ακόμη και η Θεσσαλία ή η Ήπειρος
Για λόγους αρχής αλλά και λόγω του γενικότερου κλίματος που διαμορφώνεται θα  επιμείνουμε στην προ 50 ημερών πρόβλεψη των 7-10 κερδισμένων περιφερειών για τη ΝΔ:
“Τρίποντο από τη γωνία με διπλό μαρκάρισμα”: ( http://www.antinews.gr/?p=58199)
«Ο άντρας πρέπει να έχει παρελθόν και ο ….υποψήφιος μέλλον.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η τακτική της ΝΔ (πρέπει να ή) θα αναλωθεί σε ελπιδοφόρες «συμβολικές» υποψηφιότητες. Στόχος για τις περιφερειακές εκλογές πρέπει να είναι η νίκη στις περισσότερες.
Το θέλετε και αριθμητικά; Με 7 είναι νίκη. Με 8 θρίαμβος. Με 9 πάταγος.
Με 10 κερδισμένες περιφέρειες ο Πρόεδρος της ΝΔ νομιμοποιείται να ζητήσει  βουλευτικές επί τόπου».
Αλλά, ακόμη και με 10 ο Σαμαράς δεν θα ζητήσει εκλογές. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το μεγάλο στοίχημα είναι ένα αποτέλεσμα που θα “εκτρέψει” την παράλογη, άστοχη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, σε πιο ελπιδοφόρους δρόμους.
Μικρός Οδυσσέας

Σχόλια

  1. Τι να ψηφίσουμε την δεύτερη Κυριακή;
    Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα. Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα. Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
    Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού. Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.