Τον Μήτσο που τον ξέρουμε και είναι καλό παιδί, τον ψηφίσαμε την πρώτη Κυριακή.

Δεύτερη Κυριακή. Η τελευταία ευκαιρία για να δείξετε ότι εσείς είστε ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ, ότι εσείς αποφασίζεται. Και όχι μια φούχτα ξενέρωτων γιάπηδων της Τροϊκας μαζί με τους Παπανδρέου, τους Ραγκούδησες και τους Παπακωνσταντίνου που σπρώχνονται μεταξύ τους ποιος θα ανοίξει πλατύτερα την «κερκόπορτα» για να περάσει η απώλεια και ο βαρβαρισμός του εξανδραποδισμού.
Δεύτερη Κυριακή. Η τελευταία ευκαιρία για να βρεθείτε ενώπιος ενωπίω μαζί τους και να τους πείτε τι πιστεύετε γι αυτούς. Αυτό τρέμουν. Αυτό προσπαθούν να αποφύγουν με κάθε είδους κόλπα και τερτίπια.
Δεν μεσολαβούν μέχρι τις επόμενες κανενός είδους εκλογές. Μόνο γκάλοπ, ο …μέσος πολίτης και οι “διαμορφωτές” της κοινής γνώμης θα παίζουν μπάλα. Αυτήν την Κυριακή όμως παίζετε μόνο εσείς μπάλα, στο δικό σας γήπεδο και με ουδέτερο διαιτητή.
Είναι μια Κυριακή που ενδείκνυται για την αποστολή ενός καίριου μηνύματος. Ενός μηνύματος που δεν θα μπορεί να προωθηθεί στο … Κάιρο.
Ενός SMS που θα λέει:

1.       Όχι άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων
2.       Όχι άλλους φόρους
3.       Όχι άλλα λουκέτα
4.       Όχι κι άλλες απολύσεις
5.       Όχι  άλλη μιζέρια, που μας έχει κάνει να μετράμε και το ευρώ Ενός SMS που δεν θα περιορίζεται μόνο στα όχι, αλλά θα ζητά:
6.       Παραγωγή πολιτικής και όχι διλημμάτων
7.       Παραγωγή έργου και όχι ανερμάτιστες πρωτοβουλίες
8.       Παραγωγική αξιοποίηση των κοινοτικών και εθνικών πόρων για δημιουργία θέσεων εργασίας
9.       Παραγωγική δημόσια διοίκηση με κύρια ζητούμενα το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και σοβαρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς
10.   Μεταναστευτική πολιτική με όρους και κανόνες
Μην παραμυθιάζεστε. Στους μεγάλους δήμους δεν υπήρξαν ποτέ αμιγή αυτοδιοικητικά κριτήρια. Και οι περιφερειακές, δεν είναι βέβαια εθνικές, αλλά δεν παύουν να είναι βαθειά πολιτικές εκλογές. Τον Μήτσο που τον ξέρουμε και είναι καλό παιδί, τον ψηφίσαμε την πρώτη Κυριακή.
Στη δεύτερη στοχεύουμε στον Παπαχρέου (κατά Λάκη) ή στη Φορογιώργαινα (κατά Τζιμάκο). Να του πούμε ότι τρέχουμε πανικόβλητοι καθημερινά, χωρίς να έχει μαραθώνιο. Ότι παλεύουμε δίχως νόημα. Ότι ασφυκτιούμε. Ότι δεν βλέπουμε μέλλον.
Να στείλουμε και MMS: ένα χάρτη με το λιγότερο δυνατό πράσινο.
Να στείλουμε ένα εκκωφαντικό μήνυμα: αλλάξτε την ανάλγητη πολιτική τώρα.

Σχόλια