Ε, ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ! "Ζήτησαν ΦΠΑ από εθελοντές"

Τσουχτερά πρόστιμα για τη μη καταβολή ΦΠΑ για πυροσβεστικά οχήματα που αποκτήθηκαν με δωρεές, επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών σε οργανώσεις δασοπυρόσβεσης! Οξύτατες αντιδράσεις για το παράλογο χαράτσι. Σε μια περίπτωση εστάλη δικαστικός κλητήρας για κατάσχεση οχημάτων
Μεγάλα ποσά καλούνται να καταβάλουν εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης, για τα πυροσβεστικά οχήματα που απέκτησαν με δωρεές, ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν στην κατάσβεση πυρκαγιών!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος" πριν λίγες εβδομάδες οργανώσεις σε όλη τη χώρα, έλαβαν το πικρό γράμμα του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που προκάλεσε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των μελών τους.
Εκπρόσωποι των οργανώσεων, κάνουν λόγο για.... μεγάλο λάθος και απρέπεια του κράτους, καθώς είναι γνωστό ότι οι εθελοντές βοηθούν, με αυτοθυσία και δικά τους έξοδα.
Τονίζουν ακόμα ότι σε αρκετές περιοχές, όπως στη κεντρική Εύβοια, την Αστυπάλαια και την Αρεόπολη, οι εθελοντές καλύπτουν το κενό των κρατικών υπηρεσιών λόγω ανυπαρξίας πυροσβεστικών σταθμών και ζητούν να εξαιρεθούν τα οχήματά τους από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, καθώς είναι κοινωφελούς χρήσης.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης Ροδόπολης Αττικής, δηλώνει στην εφημερίδα ότι το υπουργείου τους κάλεσε να πληρώσουν 8.000 ευρώ ΦΠΑ και 3.000 ευρώ ως πρόστιμο.
"Εχουμε δύο πυροσβεστικά οχήματα συνολικής αξίας 46.000 ευρώ που αγοράστηκαν μεταχειρισμένα από τη Γερμανία το 2008 με χορηγίες και προσφορές ιδιωτών. Δυόμισι χρόνια μετά την ένταξή τους στη δύναμή μας καλούμαστε να πληρώσουμε τον φόρο που κατά τη γνώμη των αρμοδίων δεν έχει αποδοθεί",  σημειώνει χαρακτηριστικά.
Φαίνεται ότι το υπουργείο στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα από παντού, προχωρά σε παράλογες κινήσεις, σε έναν μάλιστα κρίσιμο τομέα, αφού είναι γνωστή η συμβολή των εθελοντών για την αντιμετώπιση πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι.
Τέλος, σύμφωνα με το "Εθνος" το πρόστιμο για τον Σύλλογο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Ψαχνών Ευβοίας, είναι ακόμα ποιο αυστηρό. Ο σύλλογος διαθέτει οκτώ πυροσβεστικά, δύο σκάφη θαλασσίων ερευνών και δύο αυτοκίνητα μεταφοράς προσωπικού και επειδή δεν αποδόθηκε ο ΦΠΑ, η εφορία έστειλε δικαστικό κλητήρα για να προχωρήσει σε κατασχέσεις οχημάτων.
 news247.gr

Σχόλια