Ο κ. Παπατόλιας εγκατέλειψε το «σπίτι» του επί τέσσερα χρόνια, όχι ένα μήνα…

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ;»

«Γνωρίζω τα προβλήματα της Μαγνησίας από κοντά, σε βάθος εδώ και πολλά χρόνια – Μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη και τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις»
-«Ο ίδιος ο κ. Παπατόλιας αναφέρει σε κείμενό του ότι οι παρεμβάσεις στη Μαγνησία έγιναν «με το σταγονόμετρο» τα τελευταία χρόνια. Τι παραπάνω να πούμε εμείς;»

«Το πραγματικό λάθος του κ. Παπατόλια, το οποίο βεβαίως δεν μπορεί πλέον να διορθώσει, δεν είναι ότι «άφησε το σπίτι του» για ένα μήνα, λόγω του προεκλογικού αγώνα και της περιφερειακής συνείδησης, αλλά ότι το εγκατέλειψε στην τύχη του για τέσσερα χρόνια», επισήμανε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπ. περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου σήμερα στο Βόλο.
«Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς πολλά», διευκρίνισε και συνέχισε: «Τα γράφει ο ίδιος ο κ. Παπατόλιας σε κείμενο που είναι ανηρτημένο στον ιστότοπο του συνδυασμού του. Σας διαβάζω:
«Η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου του Βόλου και η σύνδεσή του με το οδικό κύκλωμα του Πηλίου, η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας και η κατασκευή του κωπηλατοδρομίου, η προώθηση των έργων στο 4o μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και στο μοναδικό αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας στη Νέα Αγχίαλο, είναι παρεμβάσεις καθοριστικές για το μέλλον του τόπου, που υλοποιούνται με το «σταγονόμετρο» την τελευταία 8ετία».
Αλήθεια, νομάρχης Μαγνησίας ποιος ήταν τα τελευταία 4 χρόνια;», διερωτήθη ο κ. Κ. Αγοραστός ενώ ερωτηθείς αν μπορεί «ένας γαλάζιος περιφερειάρχης να συνεργασθεί με πράσινη κυβέρνηση» απάντησε: «Γιατί δεν ρωτάτε πως συνεργάστηκε ένας πράσινος νομάρχης με μια πράσινη κυβέρνηση επί 12 μήνες στη Μαγνησία; Τι αποκόμισε για τον τόπο του; Τίποτα. Ποια έργα προχώρησε και ολοκλήρωσε; Κανένα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Όσον αφορά στην ερώτησή σας, σας παραπέμπω στη δήλωση της υπουργού Εργασίας κας Λούκας Κατσέλη, η οποία όταν ρωτήθηκε σχετικά στο δελτίο ειδήσεων του «ΜΕΓΚΑ» απάντησε: «Φυσικά και θα συνεργαστούμε με τον κ. Κ. Αγοραστό για το καλό του τόπου. Είναι εξαίρετος συνάδελφος».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός, πλαισιωμένος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δημήτρη Αλεξόπουλο έστειλε το εξής μήνυμα στους πολίτες της Μαγνησίας: «Πριν ρίξετε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη σκεφτείτε, σας ζητώ να σκεφτείτε με τη λογική.
Το μέλλον της Μαγνησίας ταυτίζεται απαραιτήτως με το πολιτικό μέλλον του κ. Παπατόλια;
Θα αντέξει η Μαγνησία άλλη μια χαμένη 4ετία; Ιδίως σ’ αυτήν την εποχή της κρίσης;
Θα αντέξει η Μαγνησία να χάσει κι άλλες ευκαιρίες;
Θα αντέξει η Μαγνησία να μην γίνει κανένα έργο για τα επόμενα 4 χρόνια;
Και ταυτόχρονα, να σπαταλιούνται τα χρήματα των φορολογούμενων σε σχέδια, προγράμματα και μελέτες – κυρίως σε μελέτες… - σε επιτροπές και συμβούλια χωρίς αντίκρισμα, χωρίς πρακτική εφαρμογή για τον πολίτη;
Θα αντέξει η Μαγνησία κι άλλα λουκέτα; Περισσότερους ανέργους; Ύφεση; Φτώχεια; Αβεβαιότητα; Φόβο;
Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να αναλύσεις προσεκτικά το παρελθόν και το παρόν. Κάποιος που επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα απ’ όσα ο ίδιος υποσχέθηκε, δεν μπορεί τώρα να πείσει κανένα δίνοντας τις ίδιες υποσχέσεις», υποστήριξε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Αποτιμώντας το αποτέλεσμα του α’ γύρου των περιφερειακών εκλογών ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε:
«Ο κ. Παπατόλιας δηλώνει έκπληκτος για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Μαγνησία χωρίς ωστόσο να αναρωτηθεί ούτε στιγμή ποιο ήταν το πραγματικό, χειροπιαστό και ορατό έργο του τα τέσσερα χρόνια της θητείας του.
Ακόμα και τώρα, στην εύγλωττη ετυμηγορία του λαού της Μαγνησίας, καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Αν διέθετε ίχνος αυτοκριτικής θα περιμέναμε να πει «δικό μου είναι το λάθος που δεν κατόρθωσα τέσσερα χρόνια να ξεμπλοκάρω και να ολοκληρώσω το έργο του περιφερειακού».
Αν σεβόταν τους πολίτες και ήθελε να κάνει πραγματική αυτοκριτική, θα περιμέναμε να παραδεχθεί «δικό μου είναι το λάθος» για τα χαμηλά ποσοστά στην περιοχή του Αλμυρού, επειδή ανέλαβε εννέα συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την νοτιοδυτική Μαγνησία, από τις οποίες ούτε μία δεν υλοποίησε εγκαταλείποντας την περιοχή στην τύχη της.
Θα περιμέναμε από τον κ. Παπατόλια να παραδεχθεί «δικό μου είναι το λάθος» για τα χαμηλά ποσοστά στην περιοχή των Β. Σποράδων, αφού ο ίδιος και οι συνεργάτες του όχι μόνο άφησαν τα νησιά χωρίς κανένα νέο έργο, αλλά καλλιέργησαν στους πολίτες ψευδαισθήσεις ότι θα τους βγάλουν από τη συγκοινωνιακή απομόνωση, με τη δημιουργία ναυτιλιακής εταιρείας λαϊκής βάσης, η οποία ναυάγησε στα παχιά λόγια.
«Δικό μου είναι το λάθος» είπε ο κ. Παπατόλιας, αλλά ξέχασε να μας πει ποιες ήταν οι παρεμβάσεις του στον τόπο καταγωγής του στην περιοχή Βελεστίνου. Μια περιοχή για την οποία τα μόνο που έχει να επιδείξει είναι το χειροκρότημά του προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάν. Μαγκριώτη για την προεκλογική δέσμευση για τον κόμβο Βελεστίνου.
Αν πραγματικά ο κ. Παπατόλιας ήθελε να αναλύσει το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, θα παραδέχονταν ότι καμία ουσιαστική παρέμβαση για τέσσερα χρόνια δεν έκανε στο Πήλιο και στην Όθρυ.
Αν η φράση «δικό μου ήταν το λάθος» ήταν ειλικρινής, τότε θα παραδέχονταν ότι δεν προχώρησε στη διάρκεια της θητείας του σε καμία ουσιαστική παρέμβαση για να σταματήσει ή έστω να περιορίσει τα «λουκέτα» σε εργοστάσια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Μαγνησίας, που οδήγησαν την ανεργία στα ύψη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Ν. Ιωνία όπου η ανεργία εκτοξεύτηκε κοντά στο 30%.
Το πραγματικό λάθος του κ. Παπατόλια, το οποίο δεν μπορεί πλέον να διορθώσει, δεν είναι ότι «άφησε το σπίτι του» για ένα μήνα, χάρη του προεκλογικού αγώνα και της περιφερειακής συνείδησης, αλλά ότι το εγκατέλειψε στην τύχη του για τέσσερα χρόνια.
«Το έλαβα το μήνυμα...», μας είπε. Το έλαβε όμως αργά, μετά από μια χαμένη για τη Μαγνησία τετραετία.
Εν τέλει το λάθος του κ. Παπατόλια, το οποίο γίνεται αντιληπτό από τον κάθε Θεσσαλό πολίτη είναι ότι πριν μια εβδομάδα μιλούσε μανιωδώς για την πανθεσσαλική συνείδηση και τις τελευταίες μέρες επιχείρησε να διαχωρίσει τη Θεσσαλία σε γειτονιές και σπίτια…
Για εμάς «σπίτι» μας είναι όλη η Θεσσαλία και διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι γνωρίζω τα προβλήματα της Μαγνησίας από κοντά και σε βάθος και μάλιστα από πολύ παλιά.
Δέσμευσή μας, δική μου, του αυριανού αντιπεριφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων και όρκος απαράβατος όλων μας είναι να είμαστε περιφερειακή αυτοδιοίκηση όλων των Θεσσαλών χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».


Σχόλια