Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΜΑΡΩΝΩ!

Χωρίς προετοιμασμένο κείμενο και εισαγωγικές παρατηρήσεις η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή ζήτησε από τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης να της απευθύνουν όποια ερωτήματα ήθελαν δίνοντάς τους την ευκαιρία να θέσουν εκείνοι  τα θέματα που έκριναν σκόπιμο να διευκρινισθούν στους ίδιους και στους πολίτες λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Η κυρία Μακρή απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες και δήλωσε ξεκάθαρα ότι καλεί όλους όσοι δεν την επέλεξαν την πρώτη Κυριακή να το κάνουν τώρα. «Η δική μου πολιτική αντίληψη λέει ότι οι πολίτες δεν χειραγωγούνται. Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι να πείσουμε εκείνους τους ανθρώπους που δεν μας επέλεξαν την πρώτη Κυριακή να το κάνουν τώρα. Έχουμε προτάσεις, έχουμε θέσεις, έχουμε πρόγραμμα για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα νέο μεγάλο Δήμο αντάξιο των προσδοκιών μας» είπε η Ζέττα Μακρή. Διευκρίνισε όμως ότι για λόγους πολιτικής δεοντολογίας οφείλει να είναι πολύ προσεκτική στην προσέγγισή της προς τους ψηφοφόρους που επέλεξαν τον συνδυασμό του κυρίου Σκοτινιώτη στηλιτεύοντας παράλληλα το ανοίκειο κάλεσμα του ανθυποψηφίου της προς τους δικούς της ψηφοφόρους,  να αλλάξουν ουσιαστικά μέσα σε μία εβδομάδα μια βασική πολιτική τους επιλογή. Σε ό, τι αφορά το ποσοστό της αποχής των ψηφοφόρων από την κάλπη στις 7 Νοεμβρίου η κυρία Μακρή είπε ότι είναι πολλοί και σύνθετοι οι λόγοι της αποχής. «Καλώ όσους δεν συμμετείχαν την προηγούμενη Κυριακή να έρθουν και να ψηφίσουν, ώστε να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για εκείνους χωρίς εκείνους» δήλωσε η Ζέττα Μακρή. Η κυρία Μακρή αναφέρθηκε επίσης στα αυτοδιοικητικά στελέχη που απαρτίζουν τον συνδυασμό της και τόνισε ότι πρόκειται για άτομα, τα οποία δεν έχουν δώσει δικαιώματα για αμφισβήτηση ή κριτική στις τοπικές τους κοινωνίες και για τα οποία αισθάνεται υπερήφανη. «Για μένα είναι πολύ σημαντικό, που στην προσπάθειά μας στρατεύθηκαν άνθρωποι που έχουν αξίες και αρχές προερχόμενοι και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Στην δική μας πλευρά εκλέγονται άνθρωποι για τους οποίους κανείς δεν ντρέπεται. Αντιθέτως, καμαρώνω για τους συνεργάτες μου. Ευτυχώς για εμάς τα πολιτικά βαρίδια μας είχαν αποφύγει πριν μας δώσουν την χαρά να τα απορρίψουμε!» είπε η κυρία Μακρή τονίζοντας όμως ότι στο συνδυασμό της Δημοκρατικής Συμπολιτείας συμμετείχαν με την υποστήριξη του  Πάνου Σκοτινιώτη άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα, όπως τα σκάνδαλα του κοιμητηρίου, του διορισμού συγγενικών προσώπων υποψηφίων, του ελέγχου του έργου υποψηφίων από τον Συνήγορο του Πολίτη. «Το παρελθόν όλων μας είναι απολύτως αποκαλυπτικό των δυνατοτήτων και των διαθέσεών μας. Γιατί ένας Δήμαρχος που αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργαζομένους του Δήμου και δύο μέρες πριν τις εκλογές λέει ότι θα τους πληρώσει αποτελεί εγγύηση για την ορθή λειτουργία της επόμενης Δημοτικής Αρχής ; 
Πραγματικά αναρωτιέμαι. Θα σας πω και κάτι άλλο. Όταν ανακοινώθηκε στο συνδυασμό του κυρίου Σκοτινιώτη η συμμετοχή ενός προσώπου που από προσωπική αντίληψη γνώριζα ότι στο παρελθόν ζητούσε από υποψηφίους χρηματικά ανταλλάγματα για να τους παράσχει την υποστήριξή του, επεσήμανα το γεγονός αυτό σε συνεργάτες του κυρίου Σκοτινιώτη χωρίς ποτέ να πάρω απάντηση». Η κυρία Μακρή έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο όραμα και το πρόγραμμά της για την πόλη τονίζοντας ιδιαίτερα την φροντίδα που θα επιδειχθεί για τα θέματα της καθαριότητας, του περιβάλλοντος και γενικότερα για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού καθώς και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. «Με τις αναφορές στο πρόγραμμά μου, το οποίο δημοσιεύθηκε σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο απαντώ στις κακόπιστες αιτιάσεις του ανθυποψηφίου μου για δήθεν ανυπαρξία προγράμματος από μέρους μας, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποδεδειγμένα εχει αντιγραφεί» είπε η κυρία Μακρή επιδεικνύοντας σχετικά ντοκουμέντα. Σε ερώτηση που απευθύνθηκε στην κυρία Μακρή σχετικά με φημολογία που αναφέρεται σε συμφωνία εκμετάλλευσης της Πλατείας Πανεπιστημίου από συγκεκριμένο επιχειρηματία η κυρία Μακρή απάντησε τα εξής : «Σε αυτό είμαι ξεκάθαρη. Την πρώτη φορά που το άκουσα πραγματικά εξεπλάγην. Είναι γνωστό ότι η Πλατεία Πανεπιστημίου, και το λέω και ως νομικός, είναι χώρος κοινής χρήσης. Ως γνωστόν κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι επιχειρηματικό σε κοινόχρηστο χώρο. Είναι πέρα για πέρα νομικά αστήρικτο να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο. Επιπλέον είναι τόσο καθαρή και διάφανη η πολιτική μου πορεία που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει αδιαφανείς συμφωνίες και συνεργασίες με επiχeiρηματικά συμφέροντα. Τα προσωπικά οικονομικά βάρη που έχω επωμισθεί για να συμμετέχω στην πολιτική είναι γνωστά και καταγεγραμμένα. Η εντιμότητά μου είναι αδιαπραγμάτευτη».   Τέλος, η Ζέττα Μακρή δήλωσε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν την Κυριακή και με πολιτικά και με αυτοδιοικητικά κριτηρια. «Είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε το Δήμο. Είναι γνωστό στην πόλη ποιοι είμαστε. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για ασυνέπεια, για πολιτικό αμοραλισμό ή για οβιδιακές μεταμορφώσεις. Για άλλους αυτό είναι άγνωστο και περίπλοκο», κατέληξε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.