Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Σκοτάδι βαθύ....

Σκοτάδι από την κατάθεση του προέδρου της Siemens

Δεν έδωσε κανένα στοιχείο για το «μαύρο» χρήμα 

Αλλη μια... βουτιά στο σκοτάδι έκαναν χθες οι βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, αφού η ταλαιπωρία τους και η αυθημερόν μετάβασή τους στο Μόναχο, προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τον πρόεδρο της μητρικής Siemens, Πέτερ Λέσερ, δεν τους έκανε... σοφότερους ούτε κατ’ ελάχιστο. 

Σε όλη τη διάρκεια της 4ωρης κατάθεσής του, το υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού κολοσσού δεν έδωσε το παραμικρό στοιχείο για τη ροή του «μαύρου» πολιτικού χρήματος στη χώρα μας, ισχυριζόμενο ότι ανέλαβε τα καθήκοντά του το καλοκαίρι του 2007, αφού είχε ξεσπάσει το μεγάλο σκάνδαλο με τις μίζες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο κ. Λέσερ επιστράτευσε «στερεότυπα» του τύπου «δεν γνωρίζω», «δεν έχω ενημερωθεί για κάτι τέτοιο», «όσα μου λέτε τα έχω πληροφορηθεί και εγώ από τα δημοσιεύματα του Τύπου».
Στην ερώτηση που του τέθηκε αν γνωρίζει τα αίτια απομάκρυνσης από την κεφαλή της Siemens Ελλάς του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η οποία έγινε λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, απάντησε ότι δεν ασχολήθηκε καθόλου με το συγκεκριμένο θέμα.
Το κλιμάκιο των βουλευτών που αποτελείται από τους Βάσω Τσόνογλου και Δ. Παπουτσή (ΠΑΣΟΚ), Κ. Τζαβάρα (ΝΔ) και Θ. Παφίλη (ΚΚΕ), επέστρεψε αργά χθες το βράδυ στην Ελλάδα.
Οι βουλευτές θα αναχωρήσουν και πάλι την Πέμπτη το απόγευμα προκειμένου την Παρασκευή στις 8:30 το πρωί να επιστρέψουν στην Εισαγγελία του Μονάχου για να πάρουν κατάθεση από τον βασικό (μαζί με τον Ρ. Σίκατσεκ) Μ. Κουτσενρόιτερ, διαχειριστή των «μαύρων» ταμείων της γερμανικής εταιρείας.
Γ. Πίκουλας
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=41125003

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.